A FIFA-nak nem tetszik, hogy elhunyt barátja előtt tiszteleg a horvát kapus

Subasic reagált, hiába figyelmeztették, továbbra is viselni fogja a pólót

Gombos Krisztián – 2018.07.09. 13:55 –

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) figyelmeztetésben részesítette a horvát válogatott kapusát, Danijel Subasicot, amiért több vb-mérkőzésen is megmutatta elhunyt barátját ábrázoló pólóját. A kapuvédő most reagált a döntésre: közölte, a jövőben is viselni fogja a felsőt.

subasic leadSubasic évek óta elhunyt csapattársa emléke előtt tisztelgő pólóban lép pályára. Fotó: Reuters„Tiszteletben tartom a FIFA szabályait, de nem fogom levenni a pólót” - nyilatkozta hétfőn a horvát kapus.

A szóban forgó pólóval Subasic egykori csapattársára és jó barátjára, Hrvoje Custicra emlékezik, aki tíz éve hunyt el, miután súlyos fejsérülést szenvedett egy horvát élvonalbeli bajnokin. A tragédia bekövetkeztekor Subasic Custichoz hasonlóan a Zadar játékosa volt, így a helyszínen nézte végig a szörnyű balesetet.

Múlt kedden, a dánok nyolcaddöntőbeli kiejtését követően tartott sajtótájékoztatón Subasic el is sírta magát, amikor Custicról kérdezték. „Jól tudják, hogy mi történt vele. Nem hiszem, hogy további magyarázattal tartozom az eset kapcsán” - mondta a rutinos hálóőr akkor a könnyeivel küszködve.

A FIFA szabályai szerint a játékosok semmiféle vallási, politikai, vagy személyes üzenetet nem közvetíthetnek a felszerelésükön a hivatalos megjelenéseik ideje alatt – ideértve a meccseket, edzéseket és sajtótájékoztatókat is.