Ismét több száz Európába tartó migránst mentett ki a líbiai parti őrség a Földközi-tengeren

Az embereket elsősegélyben részesítették, majd átadták őket Tripoliban, az egyik illegális bevándorlást ellenőrző központnak

MH/MTI – 2018.06.24. 21:59 –

A líbiai parti őrség vasárnap Európába tartó összesen mintegy 460 afrikai migránst mentett ki a Földközi-tengeren - közölte Ajúb Kaszem, az észak-afrikai állam haditengerészetének szóvivője.

A tisztségviselő szerint a nyugati fekvésű Homsz városának partjai előtt két csónakról 361 embert hoztak le, köztük 88 nőt és 44 gyermeket, s szállítottak vissza az észak-afrikai országba.

Kaszem korábban arról számolt be, hogy a parti őrség 97 afrikai migránst mentett ki keletre Tripolitól lévő Zliten település partjai előtt. A gumicsónakkal utazók között volt 22 nő és 26 gyermek is volt. Kaszem szerint az embereket elsősegélyben részesítették, majd átadták őket Tripoliban, az egyik haditengerészeti bázison üzemelő, illegális bevándorlást ellenőrző központnak.

A Proactiva Open Arms spanyol civilszervezet (NGO) korábban felhívta a figyelmet, hogy mintegy ezer migráns került vészhelyzetbe Líbia partjai előtt. A Moammer Kadhafi diktátor 2011-es bukása óta káosz uralja Líbiát, amely az Európába igyekvő bevándorlók fő tranzitállomása lett.