„A terrortámadás csak az egyik formája az iszlamista bűncselekményeknek”

Horváth József: Az Európai Unió morális válságban van, mert amíg a balkáni háborús bűnösöket elítélték, addig a Szíriából visszatért dzsihadistákkal nem tették meg ugyanezt

MH/MTI – 2018.06.23. 22:56 –

Horváth József biztonságpolitikai szakértő szerint a terrorcselekmény csak az egyik iszlamista bűnözési forma, amely ellen Európa küzd.

A szakember az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában azt mondta, a nők elleni erőszakos cselekmények, késelések, gázolások, tűzharcok is azon bűncselekmények közé tartoznak, amelyek ellen küzdeni kell.

Felhívta a figyelmet arra, hogy az elmúlt évben jelentősen romlott a terrorcselekmények "minősége", azok az akciók szaporodtak csak el, amelyeket primitív eszközökkel hajtottak végre. Ilyenek a gázolások, késeléses merényletek. Ennek oka Horváth József szerint az, hogy a titkosszolgálatok jól működnek.

Beszélt arról is, hogy Európának és az Európai Uniónak morális válsága van, mert amíg a balkáni háborús bűnösöket elítélték, addig a Szíriába kivándorolt, majd hazaérkezett dzsihadistákat, akik embereket öltek, nem ítélték el, hanem különböző reintegrációs programokban vesznek részt.