Mexikó másodszor sem hibázott

Az 50. válogatottbeli gólját szerző Hernández vezérletével Dél-Koreát is legyőzte a közép-amerikai együttes

MH/MTI – 2018.06.23. 19:03 –

Mexikó 2-1-re legyőzte a Koreai Köztársaságot szombaton az oroszországi labdarúgó-világbajnokság F csoportjában, a második forduló első, rosztovi mérkőzésén.

mexikó örülÖrülhetnek a mexikóiak: Németország után Dél-Korea ellen is nyerni tudtak. Fotó: fifa.comA találkozó elején a dél-koreaiak azonnal visszaálltak a saját térfelükre és kontrákra rendezkedtek be, s nem is tűnt rossznak a terv, hiszen az első helyzetet ők alakították ki. A 26. perctől aztán változtatniuk kellett, miután hátrányba kerültek, mert a 150. válogatottságát ünneplő Guardado beadásába Dzsang Hjun Szo teljesen fölöslegesen beleütött a tizenhatoson belül. A mexikóiak a szünetig hátralevő húsz percben könnyen eldönthették volna az összecsapást, de kimaradtak a lehetőségeik.

A fordulást követően a dél-koreaiak fokozatosan kinyíltak, ez pedig egyre több mexikói helyzettel járt, s a 66. percben a közép-amerikaiak lemásolták a németek elleni kontrájukat, s Javier Hernández eldöntötte a három pont sorsát. A 30 éves támadó ötvenedik alkalommal volt eredményes hazája válogatottjában - ezzel ő a rekorder -, érdekesség, hogy négy évvel ezelőtt ugyanezen a napon szerzett gólt a világbajnokságon, akkor Horvátországnak talált be.

A hajrában az ázsiaiak becsülettel harcoltak és Szon Hung Min 93. percben szerzett gyönyörű góljának köszönhetően szépíteni tudtak.

F csoport, 2. forduló: 
Mexikó-Koreai Köztársaság 2-1 (1-0)
Rosztov, 43 472 néző, v.: Milorad Mazic (szerb)
Gólszerzők: Vela (26., tizenegyesből), Hernández (66.), illetve Szon Hung Min (93.)
Sárga lap: Kim Joung Kvon (58.), Li Jong (63.), Li Szung Vo (72.), Dzsung Vo Joung (80.)
MexikóOchoa - Álvarez, Salcedo, Moreno, Gallardo - Herrera, Guadrado (Márquez, 68.) - Layún, Vela (Giovani dos Santos, 77.), Lozano (Corona, 71.) - Hernandez
Koreai KöztársaságCso Hjun Vo - Li Jong, Dzsang Hjun Szo, Kim Joung Kvon, Kim Min Vo (Honk Csul, 84.) - Mon Szon Mi (Dzsung Vo Joung, 77.), Dzsu Sze Dzsong (Li Szung Vo, 64.), Ki Szung Jueng, Li Dzse Szung - Hvang He Csan, Szon Hung Min