Kihelyezett frakcióülést tartott a KDNP, napirenden a költségvetés és szociális kérdések

A KDNP-frakció ferences szerzetesek meghívására érkezett Sümegre

MH/MTI – 2018.06.21. 22:05 –

A következő időszak törvényalkotási feladatait tekintette át a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) parlamenti képviselőcsoportja csütörtökön Sümegen tartott kihelyezett frakcióülésén - tájékoztatta a kisebbik kormánypárt az MTI-t. A témák között szerepelt a költségvetés és az adósságcsapdába került családok megsegítése. 

A KDNP-frakció ferences szerzetesek meghívására érkezett Sümegre, ahol közös lelki gyakorlaton vettek részt. Ezt követően frakcióülést tartottak, amelyen a többi közt a költségvetéshez kapcsolódó kérdésekről volt szó.

A képviselők az adósságcsapdába került családokkal összefüggésben egyeztettek az adósokat mentő lehetőségekről, illetve azok bővítéséről.

A témák között szerepelt a fogyasztóvédelem további korszerűsítése, szélesítése, és a képviselőcsoport tagjai elemezték a nyugdíjrendszer és a gyermekvállalás összekapcsolásának lehetséges opcióit. 

Szóba kerültek továbbá szociális kérdések, felmerült a hajléktalanság és a közterület rendje biztosításának kapcsolata és felvetődött az ápolási díj emelésének lehetősége is - írták.