Southgate szerint megérdemelt az angolok győzelme

A szigetországi csapat Harry Kane duplájával győzte le hétfőn 2-1-re Tunéziát

MH/MTI – 2018.06.19. 08:52 –

Gareth Southgate szövetségi kapitány úgy véli, az angol labdarúgó-válogatott megérdemelten nyerte meg első csoportmérkőzését az oroszországi világbajnokságon.

A szigetországi csapat Harry Kane duplájával győzte le hétfőn 2-1-re Tunéziát. "Úgy gondolom, megérdemeltük a győzelmet. A második félidőben teljesen mi irányítottuk a játékot és türelmesek maradtunk - mondta Gareth Southgate arra utalva, hogy a három pontot érő találat a 91. percben született. - Nagyon elégedett vagyok. Akkor is büszke lennék a teljesítményünkre, ha döntetlent játszottunk volna."

"A csatárjátékot tekintve nagyon tehetséges és szervezett együttes ellen játszottunk - értékelt tunéziai kollégája, Nabil Maaloul. - Nagyszerű eredmény lett volna a pontszerzés. De így remélhetőleg a következő mérkőzéseken majd jobban fogunk összpontosítani".

A meccset eldöntő Harry Kane úgy fogalmazott: tökéletes volt a rajt és nagyon büszke. "Szerencsére jól végződött. Nagyon örülünk a három pontnak, amit megérdemeltünk. Jól játszottunk, leginkább az első félidőben, akkor több gólt is szerezhettünk volna." - mondta.

Az angolok vasárnap Panamával, majd jövő csütörtökön, a csoport rangadóján Belgiummal találkoznak.