Kezdődhetnek a meccsnézős esték, ma indul a foci vb!

A délutáni ünnepség után az Oroszország - Szaúd-Arábia meccs nyitja meg a tornát

MH – 2018.06.14. 08:55 –

Végre kezdődik a 2018-as, oroszországi futball világbajnokság!

Az Oroszország–Szaúd-Arábia mérkőzéssel (17.00) ma kezdődik Moszkvában a labdarúgó-világbajnokság.

Oroszország vb-rendezésével kapcsolatban sok kérdőjel, ellentmondás merült fel, már a Krím félsziget annektálása után volt olyan javaslat, hogy vonják vissza az oroszoktól a rendezési jogot; legutóbb Szergej Szkripal megmérgezése után jelentették be az angolok, hogy bár csapatuk ott lesz Oroszországban, a királyi család képviselői és a politikusok bojkottálják a tornát. Ehhez csatlakozott Izland és Ausztrália. Az oroszokat bírálták a kisebbségek hátrányos megkülönböztetése, az országban uralkodó rasszizmus és a kóbor állatok legyilkolása miatt is. 

Ez lesz az első világbajnokság, amelyen alkalmazni fogják a videóbírót, így a fontos jeleneteknél (gólok és gólhelyzetek, tizenegyesek, azonnali piros lapok, játékosok azonosítása) már nem csak a saját szemükre lesznek utalva a pályán levő játékvezetők. 

A vb címvédője Németország, de hagyományosan a brazilok is nagy esélyesei a tornának. Idén komoly veszélyt jelenthet az ellenelekre Franciaország, Messi első nagy tornáját nyerné meg Argentínával, de nem szabad leírni az Európa-bajnok Portugálokat vagy Belgiumot. Nagy kérdés, hogy a spanyolok meddig jutnak így, hogy szövetségi kapitányukat egy nappal a start előtt cserélték le.

A világbajnoki döntőt július 15-én rendezik Moszkvában. 

Ideje tehát behűteni a söröket, áthívni a barátokat vagy kimenni egy szabadtéri közvetítésre, a futball nagy ünnepe ma végre elkezdődik! Jó szurkolást kívánunk, izgalmas, gólokban gazdag egy hónapot!

A világbajnokság meccseinek eredményét nálunk itt követheti.
Ha a menetrendre kíváncsi, azt itt éri el.
Mindent a foci vébéről itt gyűjtünk össze.

Ezeket a linkeket megtalálja a Magyar Hírlap online felületének jobb felső sarkában is!