Kigyulladt egy háromezer négyzetméteres raktárépület Budapesten

Rongálás miatt indított eljárást a rendőrség+GALÉRIA

MH/MTI – 2018.06.13. 10:17 –

Eloltották a tűzoltók a XIII. kerületi Frangepán utcában keletkezett tüzet, jelenleg az utómunkálatok zajlanak - közölte Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője szerdán kora délután.

raktártűz lead ficsor marciA képre kattintva galéria nyílik. Fotó: Ficsor Márton/Magyar Hírlap

A műszaki berendezéseket tároló, háromezer négyzetméteres raktárban szerda délelőtt keletkezett tűz. A környéket kiürítették, több száz embert kísértek biztonságos helyre. Az oltásban több mint ötven fővárosi hivatásos és zuglói önkéntes tűzoltó vett részt. 

Rongálás miatt indított eljárást a rendőrség
Rongálás miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen a rendőrség a szerdán a XIII. kerületi Frangepán utcában kigyulladt raktártűz ügyében - írta a police.hu.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleménye szerint az oltási munkálatok még tartanak, a tűzben nem sérült meg senki.

Kisdi Máté elmondta: a tüzet kora délutánra sikerült "lefeketíteni", azaz a lánggal égést megszüntetni, jelenleg az izzó, parázsló részeket oltják. A tűz nem terjedt át a közelben álló háromemeletes irodaépületre.

Hozzátette: az oltás során a katasztrófavédelem mobil laborja méréseket végzett, de nem mértek a lakosságra veszélyes koncentrációt semmilyen anyagból.

A rendőrség a honlapján azt írta, az Üteg utca és a Hajdú utca között teljes szélességében lezárták a Frangepán utcát. A forgalmat a környező utcákba terelik.

A 444 úgy értesült, hogy a Ramiris Europe Kft székháza ég. A lap egy szemtanú beszámolójára hivatkozva azt írja, sikerült mindenkit kimenekíteni az épületből. A tüzet a tetőről és a környező utcákból is oltották.

A portál egy másik szemtanút is megszóltatott, aki elmondta, hogy "nagyon magasak voltak a lángok".