Felmentették a fegyelmi eljárásban az LMP-s Ungár Pétert

Sallai Róbert Benedeket kizárták a pártból, Hadházy két évre szóló büntetést kapott

MH/MTI – 2018.05.25. 15:59 –

Csupán kisebb súlyú etikai vétséget állapított meg az LMP volt elnökségi tagja, Ungár Péter esetében a párt fegyelmi bizottsága, ám a „fő vádpontban” az első fokú határozat szerint nem követett el fegyelmi vétséget, ezért végül felmentették.

A zoom.hu-nak Ungár megerősítette, valóban így döntöttek ügyében. Ungár és több társa ellen azért indult eljárás, mert az április 8-i választás előtt nyíltan szembefordultak az LMP hivatalos irányvonalával, és az önálló indulás helyett az ellenzéki összefogást, illetve az egyéni körzetekben a koordinált indulást támogatták, ennek nyomán pedig hat képviselőjelöltjük vissza is lépett.

Mint pénteki lapszámunkban megírtuk: a párt fegyelmi bizottsága úgy döntött, hogy Hadházy Ákos két évig semmilyen választott pártbeli tisztségért nem indulhat. A volt társelnök erre fellebbezéssel reagált a "határozat kommunista szellemisége miatt" és azt kérte, súlyosbítsák négy évre eltiltását. 

Az LMP-ben egyébként már a választások előtt is etikai vizsgálat indult Hadházy ellen, mert a párt döntéshozói testületeinek határozatai ellenére egyeztetett az MSZP-vel.

Sallait nem a párt irányvonalától eltérő politikája miatt büntették a pártból való kizárással, mint az ellenzéki koordinációról tárgyaló Hadházyt, hanem azért, mert emiatt úgy összeveszett vele, hogy fenyegette, majd neki is ment Hadházynak.