Bakondi György: Magyarország szolidáris a migráció ellen védekező országokkal

„A kormányzat nem enged semmiféle politikai zsarolásnak a migráció kérdésében”

MH/MTI – 2018.05.20. 19:56 –

Magyarország szolidáris a migráció ellen védekező és ezzel egész Európát védő országokkal és már régóta visszatérően segíti a határvédelmi feladatokat az érintett országokban - mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági tanácsadója.

Bakondi az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában fontos feladatnak nevezte emellett, hogy a távolabbi országok is megkezdjék a védekezést. Hozzátette, hogy a migrációs útvonalon fekvő országok - többek között Albánia, Montenegró és Bosznia-Hercegovina, Horvátország és Szlovénia - védekezési képességeit Európának is támogatnia kell. Brüsszel azonban - mint mondta - sajnálatos módon csak a migránsok szétosztásáról akar döntéseket hozni. 

Bakondi György szerint az EU migrációs jogszabálytervezetéről a mostanitól valószínűleg jelentősen eltérő összetétellel felálló új Európai Parlamentnek kellene döntenie.

Hangsúlyozta továbbá, hogy Magyarország legfontosabb feladata jelenleg a Stop Soros törvénycsomag és az ehhez szükséges alkotmánymódosítás elfogadása. Hozzátette, hogy a kormányzat nem enged semmiféle politikai zsarolásnak a migráció kérdésében.