Buffon: Vége!

Biztosan távozik a Juventus világbajnok kapusa, szombaton fogja játszani utolsó meccsét - Videó!

MH – 2018.05.17. 11:42 –

Negyvenesztendős korában befejezi a Juventusos pályafutását az olasz válogatott veterán kapussa, Gianluigi Buffon.

A tényleges lezárásra a szezonzáró utolsó, szombati olasz bajnokin kerül majd sor, miután a Hellas Verona elleni találkozón sorozatban hetedik alkalommal emelheti magasba a bajnoki trófeát a Juventus.

"Nem olyan lesz a pillanat, mint Tottié volt, mert olyan drámai módon csak Rómában lehet visszavonulni" – mondta a játékos ügynöke, utalva a Roma csatárának tavalyi könnyes búcsújára.

"Ez Torino, úgyhogy éppen az ellenkezője lesz, olyan, mint Del Piero búcsúja volt" – azaz vidámabb, kevésbé drámai, bár ne legyenek kétségeink, itt is lesznek könnyek.


Buffon eredetileg úgy tervezte, a nyári világbajnokság után visszavonul, de Olaszország végül nem jutott ki a tornára. A hihetetlen vég így másfél-két hónappal korábban jön el. Buffon lényegében szinte mindent megnyert az évek alatt, egyedül Európa trónjára nem tudott felülni a klubcsapatával, három BL-döntő alatt egyszer sem nyertek. Idén a Real Madrid búcsúztatta őket két fordulóval ezelőtt.

 "Azt hiszem, a legjobb lezárása lesz egy csodálatos kalandnak" - utalt a szombati találkozóra a kapus. Azt viszont nem árulta el, hogy a döntés egyben pályafutása végét is jelenti-e. Hogy utána mi lesz, arra három nap gondolkodási időt kért, hamarosan dönt róla, hogy végleg abbahagyja-e, vagy elfogadja számos ajánlatának egyikét.

Buffon azt mondta később majd tanulni fog, és a futballban folytatja az életét, csak már a pálya mellett: sportvezető vagy edző lesz.

Buffon legszebb pillanatai: