A kályhán próbálta elégetni nyomkövetőjét a befüvezett magyar zsebtolvaj

A kiérkező rendőröket megtámadta, majd az őrsön lefejelt egy folyosói képet

MH/MTI – 2018.05.17. 09:21 –

Fogolyszökés vétsége és más bűncselekmények miatt vádat emelt a Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség egy házi őrizetben lévő férfi ellen.

A Vas megyei főügyész, Simon József közölte: a házi őrizetben lévő vasvári férfi - aki ellen lopás, zsebtolvajlás miatt folyik eljárás - levette a lábáról a nyomkövetőt és elhagyta a tartózkodási helyéül kijelölt lakást. Megpróbálta a nyomkövető eszközt egy kályhán elégetni, ezzel a berendezésben nyolcszázezer forint kárt okozott.

Mivel a nyomkövető jelzett, a rendőrök megjelentek a helyszínen, ahol a vádlott a nyílt utcán rájuk támadt, ököllel többször arcul ütötte őket, sérüléseket okozott nekik. 

Az előállított vádlott - akiről utóbb megállapították, hogy marihuánát fogyasztott - a rendőrség folyosóján hirtelen felugrott és "lefejelt" egy falra függesztett képet. 

Az ügyészség a vádlott ellen fogolyszökés vétsége, hivatalos személy elleni erőszak és rongálás bűntette, valamint könnyű testi sértés, garázdaság és kábítószer-birtoklás vétsége miatt végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta.