Orbán Viktor Emmanuel Macron francia államfővel tárgyalt Szófiában

Megállapodtak abban, hogy a jövőben is folytatják és intenzívebbé teszik a kétoldalú párbeszédet + fotók!

MH/MTI – 2018.05.17. 08:51 –

Orbán Viktor miniszterelnök és Emmanuel Macron francia elnök megbeszélést folytatott az EU és a nyugat-balkáni országok csúcstalálkozója előtt Szófiában - adta hírül Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke csütörtök reggel.

A tárgyaláson áttekintették az európai politika legfontosabb aktualitásait, és megállapodtak abban, hogy a jövőben is folytatják és intenzívebbé teszik a kétoldalú párbeszédet - mondta a sajtófőnök.

orbán macron nagy

Orbán Viktor miniszterelnök (j2) és Emmanuel Macron francia elnök (b2) megbeszélést folytat az EU és a nyugat-balkáni országok csúcstalálkozója előtt Szófiában /Fotó: MTI/ Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Orbán az EU és a nyugat-balkáni országok csütörtöki csúcstalálkozóján vesz részt Szófiában, szerdán délután a kormányfő programja az Európai Néppárt csúcstalálkozóján kezdődött, majd kétoldalú megbeszéléseken egyeztetett a testvérpártok vezetőivel európai kérdésekről. 

A kormányfő találkozott Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnökkel is, a Forza Italia (Hajrá Olaszország) párt vezetőjével. "Régi barátjával, a Fidesz régi támogatójával" az európai politika aktualitásairól tanácskoztak. 

Később a magyar miniszterelnök tárgyalt a holland Kereszténydemokrata Tömörülés (CDA) vezetőjével, Sybrand van Haersma Buma képviselővel, akivel megállapították, hogy hasonlóan gondolkodnak az EU előtt álló kihívásokról, a migrációról és a társadalmi alapértékekről. "Európa jövője csak a keresztény kultúra megőrzésével képzelhető el" - szögezték le.