Griezmann duplája EL-trófeát ért az Atléticónak

A spanyol csapat a francia támadó vezérletével 3-0-ra verte a Marseille-t a sorozat fináléjában

MH/MTI – 2018.05.16. 22:38 –

Az Atlético Madrid nyerte a labdarúgó Európa Ligát: a spanyol együttes szerdán a sorozat lyoni döntőjében 3-0-ra győzte le az Olympique Marseille csapatát.

griezmannGriezmann kétszer is betalált az OM kapujába. Fotó: ReutersA találkozó első negyedóráját megnyomta a "hazai" francia csapat, azonban ezt az időszakot viszonylag könnyedén vészelte át a kiváló védelméről is ismert Atlético. A spanyolok fokozatosan átvették az irányítást és egy óriási francia védelmi hibát kihasználva Antoine Griezmann találatával megszerezték a vezetést. A félidő közepén az OM még nehezebb helyzetbe került, ugyanis sérülés miatt elveszítette csapatkapitányát, Dimitri Payet-ét.

A fordulást követően szinte azonnal megduplázta előnyét az Atlético, Griezmann második találata szintén egy csúnya labdaeladást követően született. Diego Simeone csapata - az argentin szakember csak a lelátón foglalt helyet eltiltása miatt - innentől kezdve még magabiztosabban futballozott és könnyedén őrizte előnyét.

A 81. percben csereként pályára lépett Kosztasz Mitroglu kis híján szorossá tette a hajrát, de fejese a jobb kapufáról kifelé pörgött. A hajrában még Gabi, az Atlético csapatkapitánya közel három év után újra gólt szerzett, ezzel beállította a 3-0-ás végeredményt.

Az Atlético 2010 és 2012 után harmadik alkalommal diadalmaskodott a második számú európai kupasorozatban, a duplázó Griezmann pedig az első francia futballista lett, aki európai kupafináléban két gólt tudott szerezni.

Antoine Griezmann azt mondta, hogy tartozott ennyivel edzőjének, Diego Simeonénak.

"Ez volt az álmom, hogy a csapattársaimmal és Simeonéval megnyerjem a trófeát" - jelentette ki a 27 éves Griezmann. Hozzátette: nagyon sokat tanult az argentin szakembertől, akivel négy éve dolgoznak együtt. "Ő még jobb játékost csinált belőlem, a világ egyik legjobbját. Remélem, még sok trófeát nyerek" - mondta a francia szélső, akinek nyári klubváltásáról - az FC Barcelona lenne a következő állomás - az elmúlt hetekben gyakran írt a spanyol sportsajtó.     

Griezmann a lyoni döntő után azt mondta: nem ez a legalkalmasabb pillanat, hogy a jövőjéről beszéljen. "Most inkább szeretném kiélvezni a pillanat, és ünnepelni a szurkolóinkkal" - fogalmazott.

Griezmann kifejtette, amikor 14 évesen elhagyta az otthonát, hogy a Real Sociedadban folytassa pályafutását, minden erejével a labdarúgásra összpontosított. "Volt részem örömben és szenvedésben, de nagyon boldog vagyok" - mondta a francia csatár, aki 2005-től kilenc éven át játszott a baszk együttes korosztályos, majd felnőtt csapatában.

"Ez több mint egy trófea" - szögezte le Simeone. Az Atlético edzője szerint a győzelem visszaigazolása annak a következetes, elhivatott és sok munkának, amit az elmúlt években végeztek.

Európa Liga, döntő:
Atlético Madrid-Olympique Marseille 3-0 (1-0)
Lyon, v.: Björn Kuipers 
Gólszerzők: Griezmann (21., 49.), Gabi (89.)
Sárga lap: Vrsaljko (23.), Lucas (78.), illetve Amavi (38.), Luiz Gustavo (75.), Njie (78.)