Megnyílt a IV. Székely Fesztivál a Millenáris parkban

Varga Mihály szerint Székelyföld olyan erőforrás, amely még nem kapcsolódott be eléggé a magyar élet a magyar gazdaság vérkeringésébe

MH/MTI – 2018.05.11. 11:35 –

Megnyílt a IV. Székely Fesztivál pénteken Budapesten, a Millenárison. A háromnapos rendezvénysorozat célja a székely kultúra és hagyomány, a természeti értékek és gasztronómia megismertetése - hangzott el a megnyitón.  

székelyfeszt576Varga Mihály ügyvezető nemzetgazdasági miniszter, a rendezvény fővédnöke (b3) beszédet mond a 4. Székely Fesztivál megnyitóján. Mögötte Láng Zsolt II. kerületi polgármester (b), Péter Ferenc, a Maros Megyei Tanács elnöke (b2) és Tarlós István főpolgármester (j4) - MTI Fotó: Mohai Balázs

"A IV. Székely Fesztivál egy földrajzilag ugyan távoli, de a lelkünknek mégis oly közeli világot, valamint a közös ünneplés élményét hozza el a budapestieknek" - mondta Tarlós István, Budapest főpolgármestere a háromnapos rendezvénysorozat megnyitóján.

Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter, a rendezvény fővédnöke köszöntőjében úgy fogalmazott: "Mindig úgy gondolunk Székelyföldre mint olyan erőforrás, amelyet még nem használtunk ki eléggé, amely még nem kapcsolódott be eléggé a magyar élet a magyar gazdaság vérkeringésébe".

Láng Zsolt, a II. kerület polgármestere elmondta: a rendezvény díszvendége Marosszék, az idén mintegy száz kézműves mutatkozik be 1500 termékkel, a színpadon 240 kulturális műsort láthat a közönség.