Észak-Korea templomépítésre kérte fel a magyar baptistákat

Az ország fővárosában orosz támogatással már épülőben van egy ortodox templom is

MH/MTI – 2018.04.22. 08:53 –

Az észak-koreai vezetés egy phenjani imaház megépítésére kérte fel a magyarországi Baptista Szeretetszolgálatot - tudatta a segélyszolgálat Washingtonban élő vezetője. 

Szenczy Sándor baptista lelkész az MTI-nek elmondta: Phenjanban - példa nélkül álló módon - prédikálhatott az ország egyetlen protestáns templomában, és az észak-koreai külügyminisztérium magas rangú tisztségviselője azt is felajánlotta, hogy építsenek baptista imaházat is a fővárosban. 

A kommunista, tehát alapvetően vallás- és egyházellenes ország fővárosában orosz támogatással már épülőben van egy ortodox templom is. Szenczy Sándor elmondta: a hagymakupolás épület már szerkezetkész állapotban van. 

Szenczy Sándor és munkatársai több hivatalos találkozón vettek részt, amelyeken megállapodás született arról, hogy magyar módszerrel, a konduktív pedagógia bevezetésével fognak neki mozgássérült gyerekek rehabilitációjának. Erre azok után kerülhet majd sor, hogy Kim Dzsong Un észak-koreai vezető öt évvel ezelőtt elismerte: a korábbi állításokkal ellentétben Észak-Koreában is vannak fogyatékkal élő, sérült gyerekek. 

A helyi konduktorokat magyar szakemberek képzik  majd ki - mondta Szenczy Sándor.