Bemutatták Trócsányi László könyvét

A könyv az igazságügyi miniszter párizsi nagyköveti időszakáról szól

MH/MTI – 2018.04.19. 18:25 –

Trócsányi László igazságügyi miniszter, korábbi francia nagykövet Párizsi Napló - avagy, ami a nagyköveti jelentésekből kimaradt. 2010. július-2014. június című könyvét mutatták be Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémián csütörtökön.

Az eseményen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hangsúlyozta, hogy Magyarországnak sok nemzetközi támadással kellett szembenéznie a tárgyalt időszakban, majd 2014-től napjainkig is.

Martonyi János korábbi külügyminiszter különlegesen fontosnak, "nehéznek" nevezte a magyar-francia kapcsolatokat. Úgy fogalmazott, hogy a 20. század nem a legkönnyebb pályát készítette elő a Párizsban dolgozó magyar diplomatáknak, nagyköveteknek.

A könyvről Rákóczi Péter újságíró, az esemény moderátora beszélgetett a szerzővel. Trócsányi László kiemelte, hogy a migráció óriási probléma Nyugat-Európában. Lehet szőnyeg alá söpörni a témát, de ettől még tény, hogy párhuzamos társadalmak alakulnak ki, aminek veszélyei vannak - jelentette ki, hozzátéve: alapkérdéssé vált az integráció.