Ukrajna ellen lesz a főpróba

Jégkorong. Jarmo Tolvanen kapitány kijelölte a huszonöt fős vb-keretet

Burkovits Ferenc – 2018.04.17. 01:59 –

Elkezdte utolsó heti felkészülését a huszonöt fősre szűkített magyar jégkorong-válogatott a vasárnap kezdődő, budapesti divízió I/A világbajnokságra.

A Japán elleni, pénteki, 3–2-es hosszabbításos győzelem után Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány és stábja megköszönte eddigi munkát a MAC csatárának, Terbócs Istvánnak és az UTE hátvédjének, Nagy Nilannak. Bálizs Bence a szlovénok elleni, múlt heti meccsen megsérült, és bár a kapus, valamint a stáb is bizakodott, hogy néhány nap pihenő után visszatérhet a jégre, kiderült, erre nincs esély, így szintén ki kell hagyja a vb-t.

A csapat így három kapussal, nyolc hátvéddel és tizennégy csatárral vágott neki az utolsó napok munkájának. A 25 játékosból 16 szerepelt a tavalyi világbajnokságon. Majoross Gergely másodedző elmondta, ilyenkor már nehéz egyértelmű döntést hozni. „A legtöbbször nem is arról van szó, hogy a keretben maradók sokkal jobbak, mint akik kiesnek – magyarázta. – Ezek a játékosok mind nagyon jók, de úgy gondoljuk, akik maradnak, azoknak az erősségeire van nagyobb szükségünk.”

A válogatottra még egy felkészülési találkozó vár: szerdán Ukrajna lesz az ellenfél a Vasas Jégcentrumban (17.30 óra). A vb-n a harmadik vonalból feljutott Nagy-Britannia mellett a világelitből kiesett Olaszország és Szlovénia, valamint Lengyelország és Kazahsztán lesz a magyar együttes ellenfele a Papp László Budapest Sportarénában.

Második mérkőzését is megnyerte a magyar U18-as válogatott a kijevi, divízió 1/B-s világbajnokságon: csapatunk az olaszokat győzte le 4–0-ra.