Mécs Imre áll ki Czeglédy védelmében

Soros-aktivista is vállalta, hogy védőbeszédet mond az előzetesben lévő mellett

MH – 2018.04.16. 17:04 –

Egy, a Soros-hálózatban edződött aktivista, Szendrő-Németh Tamás, valamint Mécs Imre egykori SZDSZ-es és MSZP-s országgyűlési képviselő vállalta, hogy védőbeszédet tart a 6,3 milliárdos áfacsalásért előzetesben lévő Czeglédy Csaba mellett a szombathelyi közgyűlés előtt.

A Nyugat.hu számolt be Czeglédy Csabának a szombathelyi polgármesterhez írt leveléről, amelyben az előzetesben lévő Czeglédy a csütörtöki ülésen szeretné ismertetni saját álláspontját a képviselő-testület tagjaival. Ezért Szendrő-Németh Tamást hatalmazta meg, hogy képviselje őt, majd Mécs Imre is jelentkezett erre a feladatra. Úgy tűnik, ismét mozgósít a baloldali hálózat Botka és Gyurcsány ügyvédjének védelmében, aki mai napig az MSZP, a DK és az Együtt közös önkormányzati képviselője, tudatja a Pesti Srácok.

A Czeglédy védelmére siető Szendrő-Németh Tamás a Soros-hálózat megbecsült tagja, hiszen előbb a Helsinki Bizottságnak dolgozott menekültügyi eljárásokban, majd innen egyenes útja vezetett a TASZ-hoz. Utóbbi helyen együtt dolgozott és jó kapcsolatba került azzal a Dénes Balázzsal, aki a közelmúltban német óriáscégeket buzdított Magyarország elleni fellépésre. Szendrő-Németh több kormányellenes tüntetésen vett részt aktivistaként, a  szombathelyi netadós tüntetésen Noam Chomsky szavait idézte az egybegyűlteknek. Szendrő-Németh a blogjában többször kiállt Czeglédy mellett, amit erkölcsi kötelességének érzett. Támogató bejegyzését ezekkel a harcias sorokkal zárja: „Fideszes vérszívó barátaink! Ha azt hiszitek, hogy azzal, hogy Csabát bezárattátok, meg tudjátok félemlíteni az egész országot, akkor nagyon tévedtek! Ne csak forró nyárra, még forróbb őszre készüljetek! Szombathely ezek után is ugyanolyan tűzfészek marad, mint amilyen eddig volt!“

Mécs Imre felbukkanása is megérdemli a figyelmet. Az előbb SZDSZ-es, majd MSZP-s országgyűlési képviselő (2010 után ismét visszatért a megszűnés küszöbén álló SZDSZ-be) számos kritikát zúdított magára azzal, hogy egykori 56-os elítéltként folyamatosan a szocialista-szabaddemokrata szövetségben politizált, most pedig vélhetően Czeglédy baloldal általi mártírrá avatásában hivatott segédkezni.