Nyáron szabadulhat Eva Rezesová

A szlovák milliomosnő autójával 2012-ben rohant bele nagy sebességgel egy előtte haladó autóba, négy ember halálát okozta

MH – 2018.04.16. 09:22 –

Hat év raboskodás után, nyáron végleg maga mögött hagyhatja a börtönt Eva Rezesová - írja a Blikk.

A négy ember haláláért felelős szlovák milliomosnő feltételes szabadlábra helyezéséről ír a Blikk.

A lap szerint Eva Rezesovának az ­augusztusi időpont előtt három hónappal előbb be kell nyújtania az erről szóló kérelmét a bírósághoz. Ez azonban csak az egyik része az eljárásnak, hiszen döntése előtt a nyomozási bíró végignézi az elítélt nevelői, többek között a reintegrációs tisztjei jelentéseit, amelyben részletesen leírják, hogy Eva a hosszú börtönévek alatt hogyan viselkedett.

Családja reménykedik a pozitív elbírálásban. Nagyon várják haza a gyermekei, rokonai, akik nem engedték el a kezét egy percre sem a legnehezebb évek alatt, rendszeresen látogatták budapesti börtönében - írja a lap. 

Rezesovát kilenc év szabadságvesztésre ítélte a bíróság, azt azonban nem zárták ki, hogy jó magaviselet esetén büntetése kétharmadának letöltése után feltételesen szabadulhat. Hacsak addig nem követ el valami komoly szabálysértést Rezesová, minden esélye megvan a szabadulásra, hiszen a Blikk információi szerint mintarabként töltötte a börtönéveit.