Gyászmunkában az ellenzék

Hétértékelő. Dolgoznak a Soros-terv végrehajtásán — mondta lapunknak a brüsszeli LIBE bizottsági ülésről Kiszelly Zoltán

Kacsoh Dániel – 2018.04.16. 00:58 –

Megint jönnek a senki által meg nem választott „civilek”, és leszavaztatják az ellenzéket is a téren, majd új mozgalmat hirdetnek – értékelte a hét végi eseményeket lapunknak nyilatkozva Kiszelly Zoltán politológus.
„Ez a gyászmunka, előbb a tagadás, majd a düh korszaka, a világvégét látják, és keresnek valamilyen esztközt, ez lenne az újraszámlálás” – fogalmazott a szombati tüntetés kapcsán lapunknak nyilatkozva Kiszelly Zoltán politológus. Kifejtette, pedig az immár végleges, bár egyelőre nem hivatalos választási eredmény egyértelmű, a nép döntött, a „mesterhármas teljes”. A szombati eseményről szólva kitért arra is, megint jönnek a senki által meg nem választott „civilek”, és leszavaztatják az ellenzéket is a téren, majd új mozgalmat hirdetnek.

Céljuk, hogy „kiénekeljék” a potenciális szavazókat az ellenzéki pártok mögül, legkésőbb a jövő tavaszi EP-választásra. Láttunk már ilyet, legutóbb Gulyás Márton vitte ezt a legtovább a Közös Ország Mozgalommal. Egyfajta francia példát követnének: a pártok elbuktak, jöjjenek a mozgalmak. Csakhogy utcáról nem lehet kormányt váltani, a magyarok többsége demokráciapárti. Ami a további magyarázatokat illeti, skizofrén a helyzet, hiszen ezek szerint ahol az ellenzék nyert, azaz a fővárosban, ott demokrácia van, ahol a Fidesz, ott nincs.

Kiszelly szerint egyébként a mozgalmi szakaszban, azaz a tüntetések idején népszerű lehet egy új erő, ám amint intézményesül, általában elveszíti a bázisát. Másrészt, mivel innentől kezdve kvázi ellenérdekeltek, legközelebb vélhetően a pártok is távol maradnak a megmozdulásoktól, illetve a mozgósítástól, más kérdés, hogy a politikusaik ott lehetnek az utcán.

Érdekesség, hogy Vona Gábort már „behúzták” a centrális erőtér felszámolását célzó kísérletbe, ezt jelzi, hogy a Jobbik is részt vett a hét végi vonuláson. A Jobbikban most a radikálisok és az aparatcsikok veszekednek. Alapvetően két út áll előttük: vagy folytatják az úgynevezett néppártosodást, belesimulva az ellenzéki katyvaszba, vagy ismét radikálisak lesznek. Csakhogy utóbbi esetben felmerülhet, miben különböznének a Fidesztől. Vagyis vélhetően két szék közül a pad alá esnek. Az LMP-ben ugyancsak irányvita zajlik, hasonló dilemmákkal. Ott Hadházy Ákos fémjelzi a baloldal és a Jobbik felé történő nyitást, ezért is akarják kipaterolni. A kétségbeesés jele, hogy „verekednek”.

Gyurcsány Ferenc célja nem változott, 2022-ig fel akarja építeni magát, s ebben segítheti, hogy a parlamentben havonta egyszer „beolvashat” Orbán Viktornak. Az MSZP és a P egymásba kapaszkodik, addig sem bukik fel.

A múlt heti, brüsszeli LIBE bizottsági ülés kapcsán Kiszelly úgy fogalmazott, dolgoznak a Soros-terv megvalósításán, hétfőn a mil­liárdos Brüsszelbe látogat, felmérni a terepet. A hetes cikkely beindításával akarják elijeszteni a szövetségeseinket, illetve elérni a migránskvóta bevezetését, ami esetünkben évi több mint tízezer bevándorló befogadását jelentené.