Morvai Krisztina: Mi maradjunk inkább a magyar és a székely zászlónál!

A képviselő szerint gyomorforgató, hogy az „Európai Egyesült Államok” eszméjét korábban elutasító jobbikosok a szombati tüntetésen EU-s zászlók alatt vonultak, közösen az MSZP-vel, a DK-val és SZDSZ-utódpártokkal

MH – 2018.04.15. 15:31 –

Az Európai Unió himnusza és zászlaja az „Európai Egyesült Államok” eszméjét jelképezi, így nemzeti érzelmű magyar embereknek semmi keresnivalójuk olyan rendezvényeken, ahol ezeket a szimbólumokat használják – írta Morvai Krisztina a szombati tüntetés kapcsán kiadott sajtóközleményében.

A képviselő szerint szánalmas, hogy az ellenzéki pártok képtelenek elismerni vereségüket, és ahelyett, hogy magukba néznének, új voksolást követelnek. „Számukra a demokrácia nyilván azt jelenti, hogy addig kell ismételni a választásokat, amíg nem ők nyernek”

Úgy fogalmazott, számára gyomorforgató volt látni a jelenlegi jobbikosokat a „szemkilövető vezérekkel”, a DK, az MSZP és az SZDSZ-utódpártok tömegeivel együtt vonulni.

A résztvevők közül többeknél lehetett EU-s zászlót látni, a rendezvényt pedig az Európai Unió himnuszának eléneklésével zárták. Ezek tükrében Morvai Krisztina megdöbbentőnek nevezte, hogy a Jobbik is képviseltette magát az eseményen, hiszen a párt 2009-es és 2014-es európai parlamenti választási kampányának is egyik fő eleme volt az „Európai Egyesült Államok helyett Nemzetek Európáját!” jelszó és elv.

Morvai úgy véli, az EU zászlaja és himnusza egyértelműen a nemzeti függetlenségünk gyengítésére törekvő erők, az „Európai Egyesült Államok” híveinek szimbólumai, ezért ő nem hajlandó részt venni olyan tömegrendezvényeken, ahol ezeket használják, ha pedig valahol az EU-himnuszt játsszák, tiltakozásul ülve marad. Az EP képviselő reméli, egyre többen követik majd példáját, és egyúttal mindenkit arra biztat, használjuk inkább bátran a saját történelmi jelképeinket: történelmi zászlóinkat, illetve a magyar és a Székely Himnuszt.