A Ferencváros nem adta fel

Kézilabda. Szeretné megszakítani a Szeged a rivális Veszprém tíz éve tartó győzelmi sorozatát a férfi Magyar Kupa debreceni négyes döntőjében

Salánki Miklós – 2018.04.14. 02:43 –

A sportág szerelmesei a hétvégén sem fognak unatkozni, mert a Győr és az FTC ma a női Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóját játssza, legjobb férficsapataink pedig a Magyar Kupa négyes döntőjében küzdenek Debrecenben.

Ljubomir Vranjes 20180414 Ljubomir Vranjes optimista (Fotó: Reuters - John R. Hansen)

Hatalmas a különbség a Bajnokok Ligájában érdekelt két magyar női csapat mai feladata között. A címvédő Győr 26–20-ra nyert a montenegrói Buducsnoszt Podgorica otthonában, a Ferencváros ellenben két góllal kikapott az orosz Rosztov Don csapatától Dabason. A ma esti győri mérkőzésen (19 óra, tv: Sport1) Görbiczék biztosíthatják helyüket a budapesti négyes döntőbe.

A Ferencváros saját hibái miatt szenvedett vereséget, s a rosztovi visszavágón (15, Sport1) javítani szeretne: „Nagyon elszántan készülünk a oroszok ellen. Nem adtuk fel a párharcot, ha kevesebbet hibázunk, sikerülhet a bravúr” – nyilatkozta Szucsánszki Zita, az FTC csapatkapitánya. Szikora Melinda sérülése miatt Bíró Blanka mellett a másik kapus a még ifjúsági korú Hadfi Gréta lesz.

Több száz veszprémi szurkoló utazik Debrecenbe, ahol vasárnap csapata 27. Magyar Kupa-győzelmét szeretné ünnepelni. A mai elődöntőben Veszprém–Balatonfüred és Szeged–Csurgó mérkőzés lesz. A fináléban folytatódhat a Veszprém–Szeged párharc. Az utolsó tíz kupadöntőből kilenc dőlt el e két csapat között, s legutóbb 2008. április 4-én sikerült a Szegednek elhódítani a trófeát, azóta mindig a Veszprém nyert. Ugyanakkor a szegediek legutóbb Veszprémben meglepték riválisukat a bajnokságban.


Továbbjutást vár a szövetségi kapitány

A magyar férfi kézilabda-válogatott Oroszország, Szlovákia és Olaszország csapatával került azonos csoportba a 2020-as Európa-bajnokság selejtezőjének  trondheimi sorsolásán. A nyolc csoport első és második helyezettje, valamint a négy legjobb harmadik jut el a norvég, svéd, osztrák közös rendezésű tornára. „Nem lehetünk elégedetlenek a sorsolással, azt hiszem, a jelenlegi erőviszonyokat tekintve az első-második helyért leszünk harcban, így igen jó esélye van a válogatottnak a kijutásra” – nyilatkozta a magyar szövetség honlapján Ljubomir Vranjes szövetségi kapitány. A tornát 2020. január 10. és 26. között rendezik, a három házigazda, Svédország, Ausztria és Norvégia válogatottja, valamint a címvédő Spanyolország automatikusan tagja a mezőnynek, amely első alkalommal lesz huszonnégy csapatos.