A nőverő Juhász tagadja a vádakat

Az Együtt elnöke szerint Bangóné Borbély Ildikó nem írta alá a távozását követelő petíciót, erről azonban fénykép is készült

MH – 2018.03.14. 16:49 –

Továbbra sem kíván visszavonulni a közélettől Juhász Péter, aki szerda délelőtt a Fidesz székház előtt tartott sajtótájékoztatón azt állította, hogy nem tud az ellene zajló rendőrségi nyomozásról. Az Együtt elnöke azt is elmondta, nem tud róla, hogy a szocialista Bangóné Borbély Ildikó aláírta volna az ellene szóló petíciót. Ahogyan arról lapunk is beszámolt, az Együtt elnökének bántalmazási ügyében kedden nyomozást rendelt el a rendőrség.

bangónéForrás: pestisracok.hu Az ellenzéki politikus a sajtótájékoztatóján kérdésre elmondta: nem tudta, hogy nyomozás folyik ellene, illetve arról sem tud, hogy a szocialista Bangóné Borbély Ildikó aláírta volna az ellene szóló petíciót. Juhász szerint az ellene aláírásokat gyűjtő Mindennapok Női Szemmel Egyesület egy Fidesz által fenntartott ál-csoportosulás.

A politikus nem tervezi visszavonulását a közélettől. Elmondása szerint a pártja bízik benne, és ez a fontos. Arra a kérdésre, hogy miért nem lép vissza a képviselőjelöltségtől, azt mondta: csak akkor tenne így, ha a választókerületben az ellenzékiek meg tudnának állapodni egy erős jelöltben, aki mögé beállnak egységesen.

Juhász Pétert a bántalmazás miatt volt élettársa beperelte. A nő a bírósági iratok szerint azt mondta: „48 kg voltam, lenyomott a kanapéra és rám térdelt, és megütött, már akkor feldagadt. Aztán nyugtatót és altatót adott, és még egy éjszakát ott töltöttem."

Ahogy arról lapunk is beszámolt, a Mindennapok Női Szemmel Egyesület petícióját - melyet azért indítottak, hogy Juhász Péter, az Együtt elnöke távozzon a közéletből - eddig csaknem ötezren írták alá. Király Nóra, az egyesület alapítója, Újbuda alpolgármestere lapunknak elmondta, sok más magyar nővel együtt megdöbbentőnek tartja az esetet. Úgy látja, az Együtt elnökének a történtek nyilvánosságra kerülése óta a témával kapcsolatos megnyilvánulásai igencsak zavarosak, bár a dulakodás tényét még ő maga is beismerte. Király Nóra szerint az ügy kirobbanása után Juhásznak azonnal távoznia kellett volna a közéletből, ehelyett azonban egyéni választókerületben, pártja listavezetőjeként indul a választáson.

Kedden tartott sajtótájékoztatóján Király Nóra megerősítette, hogy Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP csepeli-soroksári képviselőjelöltje a Közös Ország Mozgalom csepeli vitarendezvényén aláírta a petíciót.