A Facebook törölte a svéd-magyar nőről szóló videót

Indoklásában a közösségi oldal azt írta: “a tartalom nem egyezett a közösségi szabályokkal”

MH/Hirado.hu – 2018.03.14. 09:47 –

A közösségi oldal rövid indoklás mellett törölte a hirado.hu Facebook oldaláról azt a riportot, mely arról szólt, hogy egy svéd-magyar nő a migrációs helyzet és a biztonság hiánya miatt 40 év után hazaköltözött Svédországból

„Nincs biztonság, félelemben vagyunk minden nap, ez nem normális viselkedés. A migránsok mindent megkaptak, de semmi becsületük nincs” – a többi közt erről beszélt az M1-nek adott exkluzív interjújában az a svéd-magyar nő, aki 40 év után települt haza Magyarországra a migrációs helyzet miatt.

A hirado.hu közösségi oldalára szombaton került fel az exkluzív interjú rövidített változata. Kedden 17 óra után már egymillió megtekintésnél és 12 ezer megosztásnál tartott a videó, mígnem a Facebook alig pár órával később eltávolította. Indoklásában a közösségi oldal azt írta: “a tartalom nem egyezett a közösségi szabályokkal”. 

Az alkotmányjogász politikai cenzúráról beszél

Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász az M1-enazt mondta, a Híradó.hu közösségi oldalán elhelyezett videó eltávolítása megerősíti azt, hogy politikai cenzúra zajlik a Facebookon, és ez nem szolgálja a szabad véleménynyilvánítás és a szólásszabadság – vagyis az alapjogok – kiteljesedését.

(hirado.hu)