Neymarral mindig történik valami

Labdarúgás. Egy spanyol lap szerint akár a világbajnokság előtt újból klubot válthat a brazil csillag

RR – 2018.03.14. 00:16 –

Szenzációs hírt közölt a madridi AS. A sportnapilap információja szerint Neymar akár már a világbajnokság előtt a Real Madridhoz igazolhat, mégpedig a királyi klubot támogató, tradicionális német sportszergyártó cég legnagyobb riválisának jóvoltából.

A Mad­rid ugyan Adidasban futballozik, Neymart pedig a Nike támogatja, de utóbbi éppen ezzel az üzlettel akar eljutni a Real Madridhoz. Az angol lapok időközben arról írtak, hogy Neymart mindkét manchesteri klub, a City és a United is nagyon szívesen szerződtetné. Más források szerint a brazil szívesebben élne Spanyolországban, mint Angliában. Kérte is édesapját, hogy próbálja meg felvenni a kapcsolatot a Real Madriddal. A csatár tavaly nyáron 220 millió eurós árával felrobbantotta a futballpiacot, ám a mostani üzletben a nehezen kezelhető 400 millió euró szerepel lehetséges árként.

Nasszer al-Khelaifi, a Paris Saint- Germaint tulajdonló csoport feje, az egyesület elnöke Brazíliában találkozott a lábadozó játékossal. A Marca szerint meg akarta nézni, hogyan sikerült a műtét, hogyan megy a gyógyulás, ugyanakkor nyilván kíváncsi volt arra is, hogy mik Neymar szándékai a jövőjét illetően. A színfalak előtt minden rendben van: mindkét fél nagyon derűsen fotózkodott a találkozón. A Daily Mail egyébként nem kifejezetten jóindulatú Neymar-ügyben, mert a mostani lábtörést szándékosnak minősíteni butaság. A brit lap mindenesetre furcsállja, hogy Neymar különböző sérülések és eltiltások miatt sorozatban immár negyedik éve személyesen tud részt venni 22 éves húga, Raffaella a napokban esedékes születésnapján.

A csatárról nyilatkozott Tite, a brazil válogatott szövetségi kapitánya is, aki hétfőn tette közzé az oroszok és a németek elleni keretének névsorát, természetesen Neymar nélkül. Azt mondta, egyáltalán nem siettetik Neymar minél gyorsabb felépülését és játékát, a legfontosabb, hogy a világbajnokságra rendben legyen.

Azért van, akinek már elege van a Neymar körüli nagy sürgés-forgásból. Josep Maria Bartomeu, a Barcelona elnöke azt mondta: „Sem beszélni, sem hallani nem akarok Neymarról.”