Mourinho nem akar szépen játszani

Labdarúgás. A Manchester United minden meccsét megnyerte, a Sevilla pedig két rangadót vesztett

AD – 2018.03.13. 01:23 –

Két mérkőzéssel folytatódnak ma este a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágói, a Manchester United a Sevillát, az AS Roma a Sahtart fogadja.

Egyik mostani pályaválasztó sem szerzett előnyt az első mérkőzésen, de mindkettő esélyesebb a fogadóirodák szerint. A Manchester United gól nélküli döntetlenje „veszélyes” eredmény ugyan, hiszen a Sevilla egyetlen idegenben szerzett góllal jó helyzetbe kerülhet, ám a közelmúlt mellette szól. Noha sokszor emlegetik még a klub hívei is, hogy Sir Alex távozása óta nem olyan sikeres a csapat, mint az előző években, 2013 márciusa óta tizenkét, az Old Traffordon rendezett BL-mérkőzésből csupán kettő ért véget olyan eredménnyel, amellyel most nem jutnának tovább a „vörös ördögök”. Igaz, a Sevilla vendégként a legutóbbi nyolc BL-meccséből hatszor is olyan eredményt ért el, ami most legalább hosszabbítást jelentene, de kevés kivétellel nem feltétlenül a Manchester United-kaliberű riválisokkal szemben. A spanyolok legszívesebben az őszi, az Anfield Roadon elért 2–2-t emlegetik, de azt a meccset sokkal inkább a Liverpool rontotta el, mintsem a Sevilla játszott bravúrosan.

José Mourinho ezúttal sem számíthat Daley Blindre, Phil Jonesra, Marcus Rojóra, és nagy valószínűséggel a hétfői edzést kihagyó Paul Pogbára sem. Ettől még erős csapatot tud kiállítani, csak a csatársorban Lukaku, Alexis Sánchez, Jesse Lingaard és a Liverpool elleni rangadót eldöntő Marcus Rashford is a rendelkezésére áll. Amúgy Mourinho nem szépen játszani akar, hanem továbbjutni. A két csapat február 21-i mérkőzése óta a Man United mindhárom mérkőzését hozta, ráadásul a Chelsea és a Liverpool ellen a bajnoki második hely szempontjából fontos rangadót nyert az Old Traffordon. A Sevilla ellenben két spanyol bajnoki rangadót is elveszített otthon, egyet az Atlético Madrid, egyet pedig, a hétvégén, a Valencia ellen.

A másik párban az AS Roma 1–2-ről kezd az ukrán Sahtar ellen. A harkovi mérkőzés után a „farkasok” kikaptak ugyan otthon az AC Milantól, de aztán legyőzték a Napolit és a Torinót is. Az őszi három hazai BL-csoportmeccsükön nem kaptak gólt, ugyanakkor igazán jól csak a Chelsea ellen futballoztak. A Sahtar az eredményei alapján jó formában van, február 6. óta minden mérkőzését megnyerte, közben csupán az AS Romától kapott egy gólt – de az ukrán bajnokság ereje azért nem fogható, mondjuk, az olaszéhoz, ahonnan a Donyeck elsősorban brazil idegenlégiósainak köszönhetően, amúgy is kilóg.


Bajnokok Ligája, keddi mérkőzések. Nyolcaddöntő visszavágók, 20.45. Manchester United–Sevilla (tv: M4, az első mérkőzésen 0–0), AS Roma–Sahtar (tv: Sport 1, 1–2