LMP: A Fidesz nemet mondott a kilakoltatás megakadályozására

Fidesz: az LMP az üres lakásokat akarja összeírni a migránsok elhelyezése miatt

MH/MTI – 2018.03.12. 19:21 –

Az LMP szerint a Fidesz nemet mondott több tízezer magyar család utcára tételének megakadályozására azzal, hogy nem biztosítja a határozatképességet az erről szóló rendkívüli parlamenti ülésen.

Kanász-Nagy Máté, az LMP szóvivője hétfői sajtótájékoztatóján emlékeztetett: pártja az ügynökakták, valamint a kommunizmus bűneinek feltárása érdekében is kezdeményezte a március 21-ei ülésnapot, ezért a kormánypártok a távolmaradásukkal azt is kinyilvánítják: semmi problémájuk azzal, hogy a kommunizmus bűnei és hazugságai a demokrácia hazugságai és bűnei is.

Fidesz: Az LMP az üres lakásokat akarja összeírni a migránsok elhelyezése miatt
A Fidesz-frakció szerint az az LMP beszél lakhatásról, amely éppen a magyar emberek tulajdonában lévő üres lakásokat akarja összeírni a migránsok elhelyezése miatt.
A nagyobbik kormánypárt parlamenti frakciója hétfői közleményében Kanász-Nagy Máté szavaira reagálva leszögezte:Magyarországon jelenleg is kilakoltatási moratórium van érvényben, és a bírósági végrehajtási törvény tavaly áprilisi módosításának köszönhetően a bankok nem árverezhetik el áron alul az ingatlanokat.

Az LMP szerint azonban a rendszerváltás valódi lezárásához szembe kell nézni az állampárti múlttal, ezért kormányon első intézkedéseik között lesz az aktanyilvánosság biztosítása.

Kanász-Nagy Máté egy azzal kapcsolatos kérdésre, hogy a Jobbik hétfőn egy nyilatkozatban elzárkózott attól, hogy a három nagy ellenzéki szereplő közösen tárgyalja meg az esetleges visszalépéseket a választáson, azt mondta: megvárják a pártjuk által erre kijelölt március 19-ei határidőt, a Jobbik politikusai ugyanis az elmúlt hetekben számos, egymásnak ellentmondó nyilatkozatokat tettek erről.

Kijelentette: aki nemet mond az együttműködésre, az a kormányváltásra mond nemet.