Hosszú Katinkáék szüneteltetik a válópert

Sajtóértesülések szerint az úszónő és edző-férje az anyagi kérdésekről szeretne megegyezni az eljárás folytatása előtt

MH – 2018.03.12. 13:22 –

Shane Tusup és Hosszú Katinka jelenleg szünetelteti az úszónő által februárban kezdeményezett válópert.

A Blikk értesülései szerint a sportolót és edző-férjét már beidézték a bíróságra, a tárgyalásra viszont nem került sor, mivel a felek jogi képviselőiken keresztül kérték az eljárás szüneteltetését. Ebből sokan talán arra következtetnének, hogy Hosszú és Tusup hamarosan kibékülhetnek, ám a gyakorlat alapján inkább olyankor szokták közös kérelemmel a szüneteltetést kérni, ha a felek a per folytatása előtt az anyagi kérdésekben szeretnének megegyezni – mutat rá a bulvárlap.

Hosszúék az elmúlt években egy céget, az Iron Lady márkát és egy úszóklubot is felépítettek közösen, emellett a versenyeken szerzett pénzdíjakkal, szponzori pénzekkel és jutalmakkal összesen körülbelül 1 milliárd forintra tettek szert. Ezen az összegen kellene osztozkodniuk, ami meglehetősen időigényes folyamat lehet.

A háromszoros olimpiai bajnok úszónő és edző-férjének kapcsolata még tavaly novemberben romlott meg, hónapok óta nem élnek és nem is dolgoznak együtt – bár a szövetségnél hivatalosan az amerikai szakember van bejegyezve Hosszú trénereként.