„Magyarország jelenleg a legbiztonságosabb, mert nem engedték be a migránsokat”

A rossz közbiztonság miatt költözött haza Stockholmból egy svéd-magyar nő - A tömeges migráció miatt adónövelésre kényszerülnek a svéd önkormányzatok

MH/MTI – 2018.03.09. 21:18 –

A biztonság miatt költözött Stockholmból Magyarországra a svéd-magyar Natalie Contessa af Sandeberg, aki az M1 aktuális csatornának nyilatkozva azt mondta: Magyarország jelenleg a legbiztonságosabb, mert mások a törvények, nem engedték be a migránsokat.

natalieNatalie Contessa af Sandeberg az M1-nek adott interjút.Az M1-en pénteken sugárzott interjúban a nő, akinek az anyja magyar, és Magyarországot is a hazájának tekinti, azt mondta: Magyarországon nem olyan a helyzet, mint Svédországban, Németországban vagy Ausztriában, Bécsben.

Natalie Contessa af Sandeberg úgy vélte: annak, ami Stockholmban történik, az 50 százaléka nem jelenik meg a híradókban vagy az újságokban. Szerinte az utóbbi két-három évben romlott drasztikusan a közbiztonság a svéd fővárosban.

Felidézte: amikor metróval ment be a munkahelyére, egy stockholmi kórházba, egy bevándorló férfi megtámadta. Hiába kérte, nem segített neki senki a körülötte állók közül, mert ők is féltek, a rendőrség pedig nem jött ki. Szerencséje volt, hogy el tudott futni - tette hozzá. Megjegyezte: több rendőr inkább otthagyja a munkáját, mert őket sem védik meg.

Azt mondta, sok svéd nem kap állást; az egyetemi kórházban, ahol dolgozott, a kollégáinak a nyolcvan százaléka bevándorló volt, az orvosok és az ápolók is.

Arról is beszélt, hogy az iskolákban a tanárokat késsel fenyegetik, az utcán nappal kirabolják a gyerekeket. Ezek miatt is sok család tervezi, hogy elköltözik Svédországból.

Natalie Contessa af Sandeberg úgy fogalmazott, ő nem rasszista, itt arról van szó, hogy "rájuk erőszakoltak" olyan embereket, akik megfélemlítik, fenyegetik őket és elveszik a munkájukat. Hozzátette: a svéd államtól sok juttatást kaptak a bevándorlók, azonban nem becsülik meg, ellenük fordultak.

A tömeges migráció miatt adónövelésre kényszerülnek a svéd önkormányzatok

A svéd gazdaságkutató intézet jelentése szerint az országos önkormányzatok kénytelenek növelni a helyi adókat a tömeges bevándorlás és az ezáltal a közelmúltban bekövetkezett jelentős népességnövekedés miatt.

Svenska Dagbladet lap számára nyilatkozó szakember, Urban Hansson Brusewitz, a gazdaságkutató intézet (KI) vezetőjének elmondása szerint az évente mintegy 100 000 fős népességnövekedés miatt mostanra már veszélybe került Svédországban a szociális ellátások és szolgáltatások eddig megszokott minőségének a fenntartása.

A gazdasági szakember szerint egyébként még a migránsok körében meglevő elfogadhatatlanul magas mértékű munkanélküliség is további gondokat okoz majd. 

Brusewitz úgy véli, hogy a svéd kormánynak a migránsok munkanélküliségének csökkentésére tett erőfeszítései már most az összeomlás szélére juttatta az állami szociális rendszert.

(888.hu)