Kormánypártok: Juhász Péter távozzon a közéletből!

Fidesz: Az ellenzék kiáll egy nőbántalmazó mellett és együtt ünnepel vele

MH/MTI – 2018.03.08. 13:55 –

A közéletből való távozásra szólították fel a kormánypártok Juhász Pétert, az Együtt elnökét csütörtökön.

Dunai Mónika, a Fidesz országgyűlési képviselője a közmédiának azt mondta: mélységesen megdöbbent parlamenti képviselőként, nőként és édesanyaként, amikor napvilágot látott, hogy egy országgyűlési képviselő-jelölt, a baloldal egyik vezető politikusa, az Együtt elnöke fizikailag és lelkileg bántalmazta a családját. 

Bántalmazta élettársát, gyermekei édesanyját, és emellett saját gyermekei előtt drogozott - tette hozzá a kormánypárti politikus.

Kiemelte: ez elfogadhatatlan a Fidesz és a KDNP számára, az erőszak minden formáját elutasítják, főleg, ha az a gyermekek és a nők ellen irányul.

Megjegyezte: nemcsak a kormánypártok vélekednek így, hanem minden jóérzésű magyar ember, az emberek többsége.

Nem lehet elmenni szó nélkül amellett, hogy Juhász Péter mindezek után még indul is az országgyűlési választásokon, illetve a saját pártja listáját vezeti. A magyar parlamentben, a magyar közéletben nincs helye egy ilyen erőszakos embernek - mondta Dunai Mónika, aki szerint erre abban a pillanatban méltatlanná vált, amikor kezet emelt egy nőre. A Fidesz és a KDNP ezért felszólítja Juhász Pétert, hogy távozzon a közéletből.

A politikus egyúttal arra kért mindenkit, hogy csatlakozzon a www.peticiok.com oldalon elérhető nyilatkozathoz, amelynek célja, hogy Juhász Pétert a közéletből való távozásra szólítsák fel. 

Az MTI-hez eljuttatott dokumentumban, amelyet a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége, a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesült, a Bona Média Alapítvány, az Asszonyok a Nemzeti Egységért Mozgalom és a Szót Kérünk a Közjóért Egyesület jegyez, többek között azt írták: felháborító, hogy Juhász Péter a saját nyilvános beismerése ellenére a mai napig nem hajlandó vállalni a felelősséget korábbi élettársával szemben elkövetett cselekedeteiért, és nem vonul vissza a politikától. Hozzátették: botrányosnak tartják, hogy a magyar közéletben olyan emberek is aktívan szerepet vállaljanak, akik erőszakos magatartásukkal veszélyeztethetik hozzátartozójuk lelki és testi épségét. Számukra a család az első, ahol egymás kölcsönös tisztelete és megbecsülése kiemelten fontos, és elutasítják a kapcsolati agresszió minden formáját.

Fidesz: Az ellenzék kiáll egy nőbántalmazó mellett és együtt ünnepel vele

A Fidesz szerint az ellenzéki pártok nőnapi üzenetei csak üres beszédek, mivel az ellenzék "kiáll egy nőbántalmazó mellett" és együtt ünnepel vele. Ezt a nagyobbik kormánypárt Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd és Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje, valamint az MSZP nőnapi nyilatkozataira reagálva közölte csütörtökön.

Karácsony Gergely a nap folyamán, sajtótájékoztatón azt mondta: miniszterelnökként ratifikálná az isztambuli egyezményt, valamint garantálná a nők és férfiak egyenlő bérezését. Az eseményen Gurmai Zita, az MSZP országos elnökségének tagja azt mondta, amíg az ország miniszterelnökét Orbán Viktornak hívják, a női esélyegyenlőség ügye nem halad előre.

Az LMP ugyancsak csütörtökön tartott sajtótájékoztatóján az hangzott el: Magyarországot élhetőbb hellyé kell tenni a nők számára.

A Fidesz közleményében az áll: az ellenzéki pártok valójában annyira becsülik a nőket, hogy közülük senki sem ítélte el és szólította fel lemondásra Juhász Pétert, az Együtt elnökét és országgyűlési képviselőjelöltjét, aki "bántalmazta élettársát és terrorizálta családját".  Úgy folytatták: sőt, Karácsony Gergelytől kezdve a szocialistákon át Gyurcsány Ferencig, a Demokratikus Koalíció (DK) elnökéig együtt ünnepelnek vele.