Migránsok verték össze a 14 éves zsidó kisfiút Párizsban

A migránsválság kirobbanása óta Franciaországban sokszorosára nőtt a zsidók elleni támadások száma

MH – 2018.03.05. 10:47 –

A BNVCA rövidítésű francia zsidó szervezet - amely a franciaországi antiszemita támadásokkal foglalkozik -, bejelentette, hogy a nagy felháborodást kiváltó, Párizs melletti agressziót migránsok, észak-afrikai bevándorlók követték el.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, Montmagny-ban (Párizs elővárosában) a hét közepén négy kamasz kegyetlenül összevert egy zsidó fiút pusztán származása miatt. Mint kiderült, a támadók migránsok voltak.

A gyerekek a zsidó ünnepen, Purimot köszöntötték a zsinagógában szüleikkel együtt. Utána a közeli parkba mentek játszani. Ekkor egy csoport 14-15 éves fiú megtámadták egyikőjüket. A 14 éves fiút (Nathannak hívják) négyen ütlegelni kezdték, az egyik támadónál volt egy baseballütő is, azzal verte a fiút. "Mocskos zsidó" - ezt üvöltözték, leütötték a fejéről a kipát, majd elfutottak vele. A rendőrök elfogták a négy támadót, azóta is börtönben vannak. Gyorsított eljárásban fognak dönteni róluk.

Az antiszemita támadásokkal foglalkozó, francia zsidó szervezet az aljas támadás tényén kívül azon különösen felháborodott, hogy a francia újságok nem írták meg, hogy észak-afrikaiak voltak a támadók. A migránsválság kirobbanása óta sokszorosára nőtt a zsidók elleni támadások száma Franciaországban. 

Forrás: Origo