Halász János: A választás tétje, hogy marad-e a határzár

A szóvivő szerint a Fidesz garanciát jelent arra, hogy Magyarország magyar ország tud maradni

MH/MTI – 2018.02.25. 15:46 –

A Fidesz-frakció szóvivője szerint a választás tétje, hogy bevándorláspárti kormány lesz-e, amilyet az ellenzék akar, és végrehajtják a "Soros-tervet", vagy marad a Fidesz, és az garancia arra, hogy a határzár is marad, és Magyarország is magyar ország tud maradni.

Halász János a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában a pénteki brüsszeli európai uniós csúcs kapcsán arról beszélt: az Európai Unió új migrációs javaslatával szemben a magyar javaslat a határvédelmet helyezné az uniós gondolkodás középpontjába, nem a kötelező elosztást.

Úgy fogalmazott: Magyarországon is vannak olyan pártok, amelyek szerint le kell bontani a határzárat, és azt mondják, miért ne lehetne befogadni néhány menekültet, "ami egyébként több tíz- vagy akár százezer a családegyesítéssel együtt" első lépésként, aztán jönnének még többen. Halász János szerint bizonyos nyugati politikusokat nem az európai értékek tisztelete jellemez, hanem a "Soros-tervet" akarják végrehajtani.

Úgy vélekedett: nyilvánvaló, hogy a migráció bizonyos emberek és csoportok érdeke. "Nem véletlenül dolgozott ki tervet Soros György", őt nem érdekli, hogy bizonyos európai országokat, "a magyar kultúrát tönkreteszi", valamint az sem, hogy "a migráció és a terrorizmus kéz a kézben jár", és mióta a migrációs hullám elérte Európát, több százan haltak meg terrorcselekményekben - fogalmazott.

A szóvivő szerint a Soros-szervezetek a törvények kijátszására tanítják a migránsokat

Halász János rámutatott, a "Soros-szervezetek" kézikönyvet adnak a migránsoknak és "hazudozásra meg a törvények kijátszására" tanítják őket. Arra, hogy a menekültügyi eljárásban mondják azt, pszichés nyomás alatt vannak, vallják azt, hogy homoszexuálisok, transzszexuálisok, mert így könnyebben megkapják a menekültstátuszt.

A "Stop Soros" törvénycsomagot azért tartja szükségesnek a kormány, hogy megteremtődjön ezen szervezetek pénzügyi átláthatósága - hangsúlyozta Halász János, jelezve, szerencsére a visegrádi négyek partnerek ebben és küzdeni fognak azért, hogy ez uniós állásponttá váljék.

Hollik István: Erős vagy zsarolható kormány megalakulása a tét

A Fidesz-KDNP szerint a választási ajánlásgyűjtés alatt szerzett tapasztalataik alapján a magyar emberek megértették: az áprilisi parlamenti voksolás tétje a nemzeti kormány megerősítése, vagy egy olyan "gyenge, zsarolható kormány" megalakulása, amely hagyja, hogy Magyarországból "bevándorlóországot" csináljanak.

Hollik István kereszténydemokrata országgyűlési képviselő elmondta, a Fidesz-KDNP egyedüliként tudott 48 óra alatt annyi ajánlást gyűjteni, hogy mind a 106 választókerületben egyéni képviselőjelöltet tud állítani.

Hangsúlyozta, a választók rendkívüli és példátlan bizalma erőt ad nekik a további küzdelmekhez. "Nem állunk meg, a jelöltjeink és az önkénteseink most is az utcán vannak, mindenhova bekopogtatunk és minden magyar emberrel szeretnénk beszélni" - mondta a kormánypárti politikus.

"A Soros-birodalom és brüsszeli politikusok szinte naponta fenyegetik Magyarországot"

Hollik István szólt arról is, hogy erősödik a nemzetközi nyomás a kormányra. "A Soros-birodalom, illetve brüsszeli politikusok szinte naponta fenyegetik Magyarországot, ráadásul az ENSZ migránscsomagja is elkészült, Brüsszelben pedig elkészítették a legújabb migránskvóta képletét, és az alapján 10 ezer embert szeretnének Magyarországra betelepíteni" - fogalmazott. A politikus aláhúzta, a magyar emberek látják, hogy Magyarország megvédésében egyedül arra a Fidesz-KDNP-re lehet számítani, amelynek Magyarország az első.