KDNP: Minden totalitárius diktatúra rombol

A kereszténység és a demokrácia a kommunistákkal ellentétben az élet tiszteletét, az egyének és közösségek megbecsülését és szabadságát képviseli - írja közleményében a kisebbik kormánypárt

MH/MTI – 2018.02.25. 10:30 –

Minden totalitárius diktatúra rombol, elkerülésének biztosítéka a kereszténység és a demokrácia, amely a kommunistákkal ellentétben az élet tiszteletét képviseli - írta a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából.

Vasárnapi közleményükben úgy fogalmaztak: talán fel sem fogható, hány személyes életút lett semmivé tragédiákkal kísérve, hány családot, közösséget lehetetlenítettek el a vörös csillag égisze alatt, miközben a félelem és a rettegés évtizedekig beárnyékolta nemzetek, országok, kontinensek sorát.

A kereszténydemokratáknak meggyőződésük, hogy minden totalitárius diktatúra rombol. Ennek elkerülésének biztosítéka a kereszténység és a demokrácia, amely a kommunistákkal ellentétben az élet tiszteletét, az egyének és közösségek megbecsülését és szabadságát képviseli - olvasható a közleményben.