Szakadékba zuhant egy autóbusz Peruban

A balesetben legalább 44 ember életét vesztette

MH/MTI – 2018.02.21. 19:57 –

Letért az útról és mintegy 100 métert zuhanva a földbe csapódott szerdán egy autóbusz Peru déli, hegyvidéki részén - közölték hivatalos források. A balesetben legalább 44 ember életét vesztette, 20 megsebesült.

A dél-perui Arequipa régió egy egészségügyi illetékese korábban 22 halottról számolt be. A hatóságok szerint félő, hogy a halálos áldozatok száma növekedhet.

Jacqueline Choque, a regionális önkormányzat polgári védelmének vezetője elmondta, hogy legalább 20 ember sérült meg a balesetben.

Az üzemeltető Rey Latino szerint a buszon mintegy 45 ember utazott.

A baleset a Panamericana Sur országúton, Ocona körzetében történt.

 Pedro Pablo Kuczynski perui elnök Twitter-üzenetében részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak, és beszámolt arról, hogy minden szükséges intézkedést megtettek az áldozatok kimenekítéséért és mihamarabbi kórházba szállításáért.

Peru útjain gyakoriak a balesetek, 2016-ban több mint 2600-an vesztették életüket a dél-amerikai ország közútjain. 

Az idén ez volt a második legnagyobb buszbaleset Peruban. 

Január elején legalább 52 ember halt meg abban a szerencsétlenségben, amelyben a mélybe zuhant egy autóbusz a tengerparti sziklákon kanyargó országútról. Az eset a Panamericana Norte országúton, a Limától mintegy 70 kilométerre északra lévő Pasamayo településnél történt, egy olyan veszélyes szakaszon, amelyet a helyiek csak "Ördögkanyarnak" hívnak. Ez a baleset az elmúlt négy évtized egyik legtöbb halálos áldozatot követelő közúti balesete volt Peruban.