Meglepetésgyőzelem női szuperóriás-műlesiklásban

A cseh Ester Ledecká végzett az első helyen

MH/MTI – 2018.02.17. 07:20 –

Nagy meglepetésre Ester Ledecká nyerte szombaton a női szuperóriás-műlesiklást a phjongcshangi téli olimpián.

A 22 éves cseh versenyző - aki hódeszkásként világbajnok - 26-os rajtszámmal siklott le a pályán, amikor már sokan gratuláltak az aranyéremhez a négy éve győztes osztrák Anna Veithnek. A célba érkezéskor Ledecká ideje egy századmásodperccel jobb volt, noha a pálya alsó szakaszán egy ugratónál nem éppen a legsimábban fogott talajt. Ő maga sem hitte el, hogy megnyerte a versenyt, miközben Veith csalódottan vette tudomásul, hogy minimális különbséggel lemaradt a címvédésről.

Az osztrák síelő egy tizeddel előzte meg a harmadik helyezett Tina Weirathert, akinek az édesanyja, Hanni Wenzel Liechtenstein egyetlen olimpiai bajnoka. Weirather a bronzérmet úgy harcolta ki, hogy mindössze egy századdal volt jobb a svájci Lara Gutnál.

A rajt az erős szél miatt egy órát csúszott a dzsongszoni pályán, ahol a várakozás után elsőként a 80 világkupa-elsőségével az abszolút örökranglista második helyén álló amerikai Lindsey Vonn, a szám egyik esélyese siklott le. A pálya felső szakaszán szépen jött, alul viszont egyszer lecsúszott az ideális ívről, emiatt végül hatodik lett a 45 fős mezőnyben.

Ledeckának kellett pár másodperc, hogy felfogja, valóban ő nyert: