Köpke: Nincs B-tervünk Neuer kapcsán

A német válogatott kapusedzője szerint mindenképpen a Bayern portása védi majd a Nationalelf hálóját a nyári vb-n

MH/MTI – 2018.02.14. 12:16 –

Andreas Köpke, a világbajnoki címvédő német labdarúgó-válogatott kapusedzője továbbra is azzal számol, hogy Manuel Neuer időben visszatér a pályára, és a csapat elsőszámú hálóőre lesz a nyári, oroszországi vb-n.

"Jelenleg úgy tervezek, hogy Manuel ott lesz a tornán - mondta a Bild című lapnak Köpke. - Gondolom, a vb előtt még a Bundesligában és a Bajnokok Ligájában is játszani fog. Nincs B tervünk Neuer kapcsán."

A korábbi válogatott szakember emlékeztetett a négy évvel ezelőtti, brazíliai vb-re, amely előtt Neuer vállsérüléssel bajlódott, s aztán a tornán kiemelkedő teljesítményt nyújtott. A jelenlegi sérülése ugyanakkor nem hasonlítható össze az akkorival, szeptemberben ugyanis - rövid időn belül harmadszor - lábközépcsont-törést diagnosztizáltak nála, s meg kellett operálni. A Bayern München 31 éves kapusa most orvosai javaslatára Thaiföldön tölti rehabilitációját, s január végén a közösségi médiában azt tette közzé, hogy jó úton halad a felépülése. A visszatérésének pontos időpontja ugyanakkor nem ismert.