Kónya Ádám 67. a sífutók sprintversenyében

A magyar sportoló szabadstílusú 15 kilométeres versenyben is indul majd pénteken

MH/MTI – 2018.02.13. 11:01 –

Kónya Ádám a 67. helyen végzett kedden a férfi sífutók klasszikus stílusú egyéni sprintversenyében a phjongcshangi téli olimpián.

A 80 fős mezőny tagjait 15 másodpercenként indították a selejtezőben, melyből a legjobb harminc lépett tovább. A magyar résztvevő 65-ös rajtszámmal rajtolt és 3:31.84 perc alatt teljesítette az 1,4 kilométeres távot az Alpensia Sífutó Központban. Utolsóként az amerikai Erik Bjornsen harcolta ki a kieséses szakaszba jutást 3:17.69-cel, míg a leggyorsabb a finn Ristomatti Hakola volt 3:08.54-gyel.

Kónya eredetileg 68. helyen zárt, ám egy kínai versenyzőt kizártak, így egy helyet előre lépett.

A harminc "főtáblás" a negyeddöntőben folytatja szereplését, majd következik az elődöntő és a döntő. 

Kónya Ádám még a szabadstílusú 15 kilométeres versenyben indul majd pénteken.

"Kemény verseny volt, de ki tudtam futni magamból mindent, ami bennem volt - értékelt a magyar versenyző. - A pálya első részét egy kicsit kapkodósnak éreztem, de a második szakasz már jobban ment. Ott tudtam lenni fejben a rajttól a célig. Nagyon vártam ezt a versenyt, nem tudtam, hogy mire számíthatok, de meg vagyok elégedve az eredményemmel."  - fogalmazott Kónya Ádám. Hozzátette: a hó minősége is jó, a pálya viszont nehéz, a második emelkedőt például meglehetősen meredeknek találta.