Gyerekei előtt drogozott Juhász Péter

Megszólalt az egykori élettárs

MH – 2018.02.13. 10:49 –

Nemcsak egykori élettársát bántalmazta Juhász Péter: az Együtt elnökéről utóbb az is kiderült, hogy három kiskorú gyermeke előtt több alkalommal drogot fogyasztott.

A Bors beszámolója szerint az Együtt elnöke, miután szakított élettársával, három idősebb gyermeke édesanyjával, súlyosan bántalmazta gyermekei édesanyját. A bírósághoz benyújtott peranyag szerint Juhász, amellett, hogy tettleg bántalmazta, be is nyugtatózta a nőt, akit napokra a lakásába zárt. „2016 decemberében – amikor karácsonyra hazajöttem – Juhász Péter két napra bezárt a lakásába azzal az indokkal, hogy meg kell beszélnünk az életünket, melynek során nyugtatókkal gyógyszerezett, sőt tettleg is súlyosan bántalmazott, ami­kor is nem tudtam/akartam neki elszámolni az időmmel, illetve nem voltam hajlandó rá­tenni a kezemet az ujjlenyomat-olvasóval működő telefonra” – áll a II.-III. kerületi bíróságra becsatolt, a gyermekelhelyezési perben szereplő jegyzőkönyvben.

A történtek hatására az asszony idegileg összeomlott, fizikailag legyengült. Juhász Péter Facebook-posztjában tagadta egykori élettársa szavait, amelyek a bírósági periratokban szerepelnek. A már említett jegyzőkönyv szerint a politikus a gyermekeit is folyamatos veszélynek tette ki.

Juhász ugyanis – aki éveken keresztül harcolt a könnyű drog legalizálásáért, és aki saját bevallása szerint is állandó fogyasztója ezeknek a szereknek – három kiskorú gyermeke előtt rendszeresen drogozott, amíg a család együtt élt. „Több alkalommal, autóvezetés közben sodorta be füves cigijét, amit az autóban szívott el. A közös otthonunkban nem dohányzott (sima cigarettát sem) az erkélyen, mert tartott attól, hogy milyen a szomszédok megítélése, milyen fényt vet politikai karrierjére. Emiatt gyakran a gyerekek jelenlétében, a lakásban, az elszívó alatt szívta el a cigarettáit, beleértve a marihuánásokat is” – áll a jegyzőkönyvben.

Juhász közleményben utasította vissza a vádakat, büntetőeljárást, helyreigazítási pert és polgári peres eljárásokat helyezett kilátásba, de annyit elismert, hogy egy vita tettlegességig fajult volt élettársával, aki állítása szerint el akarja idegeníteni tőle három gyermeküket.

Az egykori élettárs hétfőn a Patent Egyesületen keresztül reagált. Azt írja, nem közszereplő, a gyermekelhelyezési és egyéb jogvitákat a bíróságon és más hatóságok előtt akarja lefolytatni, nem a nyilvánosság előtt. A gyermekek édesanyja elhatárolódik az iratok nyilvánosságra kerülésétől, mert meg akarja védeni gyermekeit a jogvita következményeitől. Ugyanakkor visszautasította és valótlannak nevezte Juhász azon állításait, melyeket az Együtt elnöke posztjaiban fogalmazott meg vele szemben. „Ezen állítások tételes cáfolata a bírósági és hatósági eljárások során megtörtént, azonban miután a jogvitát nem a nyilvánosság előtt kívánom lefolytatni, a közvélemény előtt Juhász Péter valótlan állításaira jelen állás szerint nem kívánok részletesebben reagálni.” - olvasható az egykori élettárs közleményében: