Aranyalma vagy Hamvas szilva is lehet idén az ország tortája

Megvannak a döntősök

PS – 2018.02.12. 00:38 –

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete tizenkettedik alkalommal hirdette meg a „Magyarország Tortája”, pályázatot, amire új, kreatív ötleteket, főleg magyaros ízvilágú, természetes és egészséges alapanyagokból készült recepteket és tortákat vártak.
A döntős tortákat február 9-én a Sirha Budapest kiállítás keretében, a Hungexpón választották ki. Huszonnyolc tortából végül hat került a döntőbe: Aranyalma torta (Bergmann Cukrászda, Balatonfüred), Szimpla (Tóth Cukrászda, Dunaföldvár), Komáromi kisleány és Hunyadi Gesztenyés (Jánoska Cukrászda, Komárom), Velemi vaníliás gesztenye (Vanília & Gelarto, Nagykőrös), Hamvasszilva-torta (Bergmann Cukrászda, Balatonfüred). A győztes alkotást augusztus elején ismerheti meg és az augusztus 20-i ünnepségeken kóstolhatja majd meg először a nagyközönség. Ezután az ország számos cukrászdája árusítja majd. Tavaly a Balatoni Habos Mogyoró és készítője, Vaslóczki Orsolya végzett az első helyen.