Továbbra is toronymagasan vezetnek a kormánypártok

Az LMP négy százalékon áll, nem kerülne be az országgyűlésbe

Szalai Laura – 2018.02.10. 01:07 –

Senki nem fenyegeti a Fidesz vezető pozícióját: bár kissé erősödött az ellenzék, a közelében sem jár a kormánypárt eredményének – derült ki a Republikon Intézet 24.hu számára készített januári közvélemény-kutatásából.

2 20180210

A biztos pártválasztók körében a Fidesz ötvenhárom százalékot ért el, ami négyszázalékos visszaesés az előző két hónap eredményéhez képest. A Jobbik elmozdult a mélypontról, ugyanis két százalékponttal, tizennyolc százalékra növelte támogatottságát tavaly év végéhez viszonyítva. A Párbeszéddel összefogó MSZP tábora ugyancsak növekedett két százalékponttal, tizenhárom százalékra. A kutatás megjegyzi, hogy az LMP eddig is folyamatosan ott egyensúlyozott a parlamenti küszöb környékén, most viszont négy százalékon áll, tehát nem kerülne be az Országgyűlésbe. A DK tartja az öt százalékot, a Momentumot a biztos pártválasztók három, az Együttet kettő, a Liberálisokat pedig egy százalék támogatja.

A kutatóintézet a teljes népesség körében is vizsgálta a pártpreferenciákat. Az élen a Fidesz áll harminckét százalékkal, a Jobbiknak tizenegy, az MSZP-Párbeszédnek nyolcszázalékos a tábora.