Trócsányi László: Nagyobb hangsúlyt kell fektetni az áldozatok védelmére

Az igazságügyi miniszter francia kollégájával, Nicole Belloubet-val tárgyalt Párizsban

MH/MTI – 2018.02.09. 19:59 –

Az európai uniós igazságügyi együttműködés jelentőségéről és ennek keretében az áldozatvédelem terén folytatott erőfeszítésekről egyeztetett Trócsányi László igazságügyi miniszter francia kollegájával, Nicole Belloubet-val Párizsban.

Trócsányi László az MTI-nek pénteken elmondta: francia kollegájával egyetértettek abban, hogy a szigorú büntetőpolitika mellett nagyobb  hangsúlyt kell fektetni az áldozatok védelmére is. 
A miniszter tájékoztatta a francia felet arról, hogy új perrendtartások léptek életbe Magyarországon, Nicole Belloubet pedig beszámolt a franciaországi börtönzsúfoltság megszüntetése érdekében tett intézkedésekről. 
Trócsányi László meghívta Magyarországra francia kollégáját, aki a meghívást elfogadta. 
Kétnapos párizsi látogatása során a magyar igazságügyi miniszter találkozott Jean-Marc Sauvéval, az államtanács vezetőjével, akivel áttekintették a közigazgatási bírák kiválasztásának francia szabályozását, valamint megbeszélést folytatott a nemzetgyűlés és a szenátus európai bizottságának elnökeivel. 
Trócsányi László találkozott Emmanuel Macron köztársasági elnök diplomáciai főtanácsadójával is, akivel áttekintették az Európai Unió napirendjén szereplő kiemelt kérdéseket. A Nemzetközi Kapcsolatok Francia Intézetében pedig Magyarország geopolitikai helyzete címmel előadást tartott a miniszter és vitafórumon vett részt.