Guardiola és Conte is támogatja a téli szünetet a Premier League-ben

Mindkét edző szerint jól jönne a plusz pihenő a játékosoknak a sűrű versenynaptárban

MH/MTI – 2018.02.09. 16:38 –

A listavezető Manchester Cityt irányító Josep Guardiola, valamint a címvédő Chelsea-t edző Antonio Conte is támogatja a téli szünet bevezetését az angol labdarúgó-élvonalban.

"Imádunk focizni, de mivel jó ideje háromnaponta vannak mérkőzéseink, jól jön egy kis pihenés. Mindenkinek szüksége van rá" - jelentette ki Guardiola arra a hírre reagálva, miszerint a Premier League illetékesei kedden elismerték, már hónapok óta tárgyalnak az angol szövetség (FA) és a liga (EFL) vezetőivel arról, hogy a mérkőzéseik ütemezése hogyan kerülhetne összhangba Németország, Franciaország, Olaszország és Spanyolország élvonalának menetrendjével.

"Csak és kizárólag most volt esélyem arra, hogy adjak a játékosoknak néhány napot. A szövetségnek át kell gondolnia a kérdést" - jelentette ki Conte, aki - Guardiolához hasonlóan - a hét elején nem tartott edzést csapatának.

Brit médiaértesülések szerint a 2019 és 2022 közötti televíziós szerződések pályázati dokumentumai tartalmazzák a téli pihenő lehetőségét. A szünetet januárban tartanák, az ünnepi időszak hagyományos bajnoki fordulóit nem érintené.