Tiborcz István soha nem volt az Elios ügyvezetője

Az OLAF által vizsgált időszakban a cég fő tulajdonosa Simicska Lajos KÖZGÉP-je volt

MH – 2018.02.09. 15:47 –

A lejárató hadjárat ugyan célt tévesztett, de az ellenzéki újságírók nem adják fel, még mindig ragaszkodnak állításaikhoz, amelyekkel megpróbálják összefüggésbe hozni Tiborcz István nevét az OLAF-jelentéssel. Az újabb próbálkozással csak egy probléma van: ez sem felel meg az igazságnak.

Az ellenzéki sajtó, úgy tűnik, pár nap elteltével végre kezdi belátni: hibázott. Eddigi állításaikkal ellentétben most már az ellenzéki újságírók is tudják, hogy az idézett OLAF-jelentés a 2009 és 2014 közötti időszakra vonatkozik, amikor a cég fő tulajdonosa Simicska Lajos KÖZGÉP-je volt, nem Tiborcz István.

Mint ismeretes, Tiborcz István 2009-ben alapított egy céget – 50-50 százalékos tulajdonban - Erdei Bálinttal. A későbbiek során ebből a cégből jött létre az Elios.  Nyolc hónap elteltével azonban Tiborcz István kiszállt a cégből és 2014 áprilisáig már nem ő, hanem a Simicska érdekeltségébe tartozó KÖZGÉP gyakorolta a többségi tulajdonosi jogokat. Az OLAF-nak és az ellenzéki sajtónak tehát a Simicska Lajos tulajdonában álló KÖZGÉP-et kellene kérdőre vonnia, nem Tiborcz Istvánt, akinek 2009-től nyolc hónapig még volt, de utána 2014 áprilisáig már semmilyen tulajdona nem volt az Eliosban.

A tények ellenére azonban az ellenzéki újságírók még mindig görcsösen próbálnak ragaszkodni ahhoz, hogy Tiborcz István tulajdonos ugyan nem volt, de az igazgatóság első számú vezetője igen az említett időszakban. Azonban ez sem igaz, Tiborcz István ugyanis soha nem volt az Elios ügyvezetője. Igazgatósági tag valóban volt, de a céget igazgatósági elnökként Erdei Bálint jegyezte. Tiborcz aláírása egyetlen önkormányzattal kötött szerződésen sem szerepel, mert soha nem írt alá ilyen szerződéseket. A lejárató hadjárat tehát célt tévesztett, azonban az ellenzékiek soha nem fogják feladni, hiszen a valódi cél a kampányban Orbán Viktor támadása a családján keresztül.