Republikon: Hatalmas a Fidesz előnye

Az ellenzék pártjainak támogatói nem gyarapodtak jelentős mértékben

MH – 2018.02.09. 15:11 –

A biztos pártválasztók körében a Fidesz népszerűsége 53 százalékon áll, derül ki a Republikon Intézet felméréséből.

Noha a kormányzó párt népszerűsége némileg csökkent a korábbi adatokhoz viszonyítva, a Fidesz vezető pozícióját így sem fenyegeti senki: az ellenzék pártjainak támogatói nem gyarapodtak jelentősebb mértékben.

A novemberi mélypontról (13 százalék) december után ismét felfelé mozdult a Jobbik, most 18 százalékra mérték a Republikon munkatársai.

Az MSZP tábora ugyancsak növekedett két százalékponttal, s most 13 százalékon áll.

Az LMP veszített népszerűségéből, s most 4 százalékon áll, ami a parlamenti küszöböt sem éri el. A párt a Republikon mérései szerint 2017 nyara óta most először került a küszöb alá, a különbség azonban hibahatáron belüli.

A DK továbbra is 5 százalékon áll a biztos pártválaszók körében, míg a Momentumot ebben a kategóriában a megkérdezettek 3, az Együttet 2, a Magyar Liberális Pártot pedig 1 százalék támogatja.

A Republikon a teljes népesség körében is vizsgálta a pártpreferenciákat: a népszerűségi lista élén a Fidesz áll 32 százalékkal, a Jobbiknak 11, az MSZP-Párbeszédnek 8 százalék a támogatottsága. Az LMP és a DK 3-3, a Momentum 2 százalékon áll, olvasható a felmérésből, amely a 24.hu számára készült.