Nyolc késszúrás ölte meg az E.ON igazgatóhelyettesét

A győri telephelyen egy munkatársa késelte meg az igazgatót védő áldozatot

MH/MTI – 2018.02.09. 09:40 –

Meghalt az a 43 éves férfi a győri kórházban pénteken, akit munkatársa csütörtökön az E.ON győri telephelyén nyolcszor késsel mellkason szúrt - tájékoztatta a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház orvos igazgatója az MTI-t.

Az E.On közleménye:

"Csütörtökön sajnálatos tragédia történt az E.ON győri telephelyén, melynek következtében egyik munkatársunk életét vesztette, egy másik pedig életveszélyesen megsérült.
Jelenleg zajlik az ügy részletes hatósági kivizsgálása, melyhez minden szükséges segítséget megadunk, és együttműködünk a rendőrséggel.
A vizsgálat lezárásáig nem nyilatkozunk, kérjük a sajtó szíves megértését.

Oláh Attila csütörtökön elmondta, hogy a férfi hat órán át tartó életmentő műtéten esett át. A szúrások a tüdejét, a szívét és a mellkasi nagyereket roncsolták. 

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön közölte, hogy egy üzem telephelyén alakult ki szóváltás egy 43 és egy 54 éves férfi között. Dulakodásuk során az 54 éves férfi egy késsel megszúrta vitapartnerét, utána azonban eddig tisztázatlan körülmények között kiesett az iroda ablakán és meghalt. A Bors úgyértesült, hogy a támadó a cég igazgatóját szerette volna bántani, az áldozat ekkor avatkozott közbe és szenvedte el a halálos késszúrásokat. Az áldozatról, aki az E.ON igazgatóhelyettese volt, a kollégái elismerően nyilatkoztak a Borsnak. 

Biztosak vagyunk benne, hogy próbálta megállítani vagy feltartóztatni azt a zavarodott elméjű embert, amikor ez a szörnyűség történt. Fel sem tudjuk fogni, hogy egy ártatlan férfi életveszélybe került csak azért, mert rosszkor volt rossz helyen. Kizárt, hogy Zsolttal bármi baja lett volna, ugyanis nem volt ellensége, sem haragosa, mindenki szereti – mondta a Borsnak a férfi egyik ismerőse.

(Bors, MTI)