ÁSZ: Több a szabálysértés a korábbi választásokhoz képest

A szabálysértéseket többnyire olyan pártok követték el, amelyek nem szereztek mandátumot a parlamentben - emelte ki Holman Magdolna

MH/MTI – 2018.02.08. 10:34 –

Több szabálysértést tárt föl az ÁSZ a korábbi választásokhoz képest - közölte az Állami Számvevőszék (ÁSZ) főtitkára az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.

Holman Magdolna azt mondta, hogy a szabálysértéseket többnyire olyan pártok követték el, amelyek nem szereztek mandátumot a parlamentben. Főként nem a kampányidőszakban, és nem arra a területre használták föl a költségvetést, mint amire azt meghatározták.

Hozzátette, előfordult olyan is, hogy fiktív számlákat találtak vagy nem olyan áron vették igénybe a feltüntetett szolgáltatást, terméket, mint ahogy az árjegyzékben szerepelt.

A 2018-as választási időszak kampányellenőrzésével kapcsolatban azt hangoztatta, hogy az alapvető jogi környezet nem változik, az ellenőrzés hasonló mint 2014-ben.

A főtitkár beszámolt az ÁSZ választás előtti feladatairól, elmondva, hogy befogadják és feldolgozzák az árjegyzékeket. Hozzáfűzte, hogy ebből 500 érkezett.