Ahmed H. megtámadta a nemzeti konzultációt

A férfi a jó hírnév megsértésének megállapítását kérte a Soros-tervről szóló nemzeti konzultáció rá vonatkozó mondata miatt - A keresetet elutasították

MH – 2018.02.06. 08:47 –

A Soros-tervről szóló nemzeti konzultáció rá vonatkozó pontját bírósági úton támadta meg Ahmed H. A keresetet elutasították - tudta meg a Magyar Idők.

A több bűncselekménnyel megvádolt férfi a Miniszterelnöki Kabinetiroda ellen nyújtott be keresetet a Fővárosi Törvényszékhez még 2017. december 28-án. Ahmed H. a jó hírnév megsértésének megállapítását kérte a Soros-tervről szóló nemzeti konzultáció 5. kérdésének 4. mondata miatt.

A sérelmezett mondat az alábbi: „Egy másik Soros-szervezet, az Amnesty International többször is követelte annak az Ahmed H.-nak a szabadon bocsátását, aki kövekkel támadt a határt védő magyar rendőrökre, és ezért elítélték.” A keresetben a férfi azt kifogásolja, hogy ügyében jogerős ítélet ez idáig nem született, tekintettel arra, hogy a Szegedi Ítélőtábla megismételt elsőfokú eljárást rendelt el 2017. június 15. napján. 

A Magyar Idők úgy tudja, a felperes keresetét a bíróság idézés nélkül utasította el 2018. január 22-én, mert a keresetlevél nem tartalmazta a felperes lakóhelyét, sem a bírósághoz intézett határozott kereseti kérelmet.

Ahmed H.-t azzal vádolják, hogy 2015. szeptember 16-án Röszkén a kerítést felfeszítő tömeget irányította, a határt védő rendőröket kővel do­bálta meg, valamint ultimátumot adott a magyar hatóságoknak és a határzár megnyitását követelte. A szír állampolgárságú férfi jelenleg büntetőeljárás alatt áll.