Eltitkolják a migráció hatásait

Csak akkor folytathatnunk őszinte vitát a tömeges bevándorlásról, ha minden információt megismer a közvélemény – nyilatkozta lapunknak Tom Van Grieken, a Flamand Érdek elnöke

Őry Mariann – 2018.02.06. 03:52 –

Nagy visszhangot kapott egy belga liberális politikus kritikája a tömeges bevándorlással kapcsolatban. A jobboldali Flamand Érdek lapunknak nyilatkozó elnöke szerint ugyanakkor a liberálisoknak is megvan a maguk felelőssége.

keritésKerítés előtt: nem vártak a hivatalos eljárásra a bevándorlók Röszkénél (Fotó: Hegedüs Róbert)
Elrejti a tömeges bevándorlás társadalomra gyakorolt hatását az emberek elől a multikulturalista lobbi, amely uralja az egyetemeket, a civil szervezeteket, a közintézményeket és a médiát – írta a múlt héten a francia Le Figaróban megjelent véleménycikkében Alain Destexhe belga liberális szenátor, az Orvosok Határok Nélkül egykori főtitkára. A Gatestone Institute nemzetközi think tank honlapján angolul is megjelent írásában felidézte, Belgium lakossága az elmúlt néhány évben 10,2 millióról 11,3 millióra nőtt, ez pedig a bevándorlás eredménye. „Hasonlóan Franciaországhoz, Belgium is drasztikusan megváltozott viszonylag rövid idő alatt, a tömeges bevándorlás országává változtatták, mindenféle társadalmi vita nélkül” – írta. Destexhe szerint 2000 és 2010 között Belgiumba arányaiban „kilencszer annyian jöttek, mint Hollandiába, négyszer annyian, mint Franciaországba és Németországba”. A szenátor azt mondja, mindez nem közismert, mivel „az elit és a média” nem hozza nyilvánosságra az aggodalmat keltő adatokat.

Destexhe több módját is leírta cikkében annak, hogyan rejtik el a valódi statisztikai adatokat. „Még az Eurostat, az unió hivatalos statisztikai intézete is összekeveri az adatokat és az ideológiát”, fogalmazott, hozzátéve, éves migrációs jelentéseiben az Eurostat nyíltan kimondja, hogy a tömeges bevándorlás „jó Európának”. Beszélt arról is, hogy a bevándorlási statisztikákat mindig csak egy-egy évre vonatkozóan mutatják be, erősen hangsúlyozva a csökkenő tendenciákat. Destexhe szerint más lenne a helyzet, ha 10-20 éves viszonylatot átfogó statisztikákat is bemutatnának, ehelyett azonban mindig egy „pontatlan, de megnyugtató” képet mutatnak. Mint írta, Belgium az unió egyik legsűrűbben lakott országa, ezt azonban sosem kötik össze a statisztikákban a bevándorlással. Felhívta a figyelmet arra is, hogy jelentős társadalmi problémák vannak az országban: a szociális segélyeket kilencven százalékban bevándorló hátterű lakosok kapják, és óriási a nyomás az adminisztrációs szerveken, a kórházakon és a tömegközlekedésen. Destexhe szerint egy őszinte demográfiai előrejelzés így hangozna: nemsokára egymillióval több lakosa lesz Belgiumnak, és a többségük muszlim lesz.

„Destexhe szenátornak igaza van abban, hogy a Belgiumba és más európai országokba irányuló tömeges bevándorlás valódi hatásait és nagyságát elrejtik” – nyilatkozta lapunknak Tom Van Grieken, a Flamand Érdek (Vlaams Belang) elnöke. A jobboldali politikus ugyanakkor emlékeztetett, Destexhe pártja, a Reform Mozgalom (MR) kormányon van Belgiumban, közösen az Új Flamand Szövetséggel (N-VA), valamint a Kereszténydemokrata és Flamand (CD&V) párttal, és „szintén elhallgatja ezeket a tényeket”. Van Grieken hangsúlyozta, a Flamand Érdek sokszor követelte, hogy hozzák nyilvánosságra, milyen ára van a tömeges bevándorlásnak, de a kormány szándékosan nagyon nehezen elérhetővé teszi ezeket az információkat. Hozzátette: arra biztatná Destexhe szenátort, hogy inkább képviselje ezt az ügyet a saját pártjában, ahelyett, hogy véleménycikkeket ír. „A szavait tettekre kell váltania. Csak akkor folytathatunk őszinte vitát az országainkba irányuló tömeges bevándorlásról, ha minden információt megismer a közvélemény” – hangsúlyozta.


Röviden

Az olaszok nem rasszisták, de fenyegetve érzik a biztonságukat az ellenőrizetlenül beáramló migránsok miatt, ami ketyegő társadalmi időzített bomba – mondta Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő hétfőn. Vasárnap pedig úgy nyilatkozott: Olaszországban legalább 630 ezer törvénytelenül érkezett ember él, akik „alkalmi jövedelmekből és bűnözésből élnek”.

A migrációs kérdés a kibocsátó országok helyzetének stabilizálásával és biztonságának szavatolásával oldható meg, nem Európa erőddé alakításával – állapította meg Rumen Radev bolgár és a hivatalos bulgáriai látogatáson tartózkodó Marie Louise Coleiro Preca máltai elnök hétfői szófiai sajtótájékoztatóján.

Hazugságnak nevezte az izraeli tízes televízió híradójának adott válaszában George Soros Benjamin Netanjahu kormányfő állítását, amely szerint támogatná a több ezer afrikai menedékkérő kitelepítése ellen tiltakozó tüntetőket. Hozzátette: hisz benne, hogy a menedékkérőket nem szabad visszaküldeni oda, ahol üldözhetik őket.
(UT)