Kifütyülték az önző Neymart

Labdarúgás. Túljutott a százgólos határon a Paris Saint-Germain

RR – 2018.01.19. 02:03 –

Miután a Paris Saint-Germain nyolc gólt lőtt a Dijonnak a francia bajnokság hétközi fordulójában, megszólaltak az ünneplő fanfárok. De azok sem nyomták el tejesen az újabb vita hangjait Neymar és Cavani között.

A PSG-ben Di María két gólja után a nagy hármas minden tagja szerzett gólt a Dijon elleni meccsen: Neymar négyet, Cavani és Mbappé egyet-egyet (8–0). A brazil tizenegyesből rúgta a négyből az egyiket, de amiatt fellángolt a régi, lassanként már elfeledett Neymar vagy Cavani vita. Az uruguayi középcsatár a 21. percben belőtte párizsi pályafutása 156. gólját, s ezzel beállította a klub örökranglistáját vezető Zlatan Ibrahimovic korábbi teljesítményét. Miután csapata a 83. percben büntetőhöz jutott, jelezte, hogy szívesen lőné, arra gondolva, hogy amennyiben berúgja, máris egyedüli rekorderré lép elő. Neymar azonban nemet mondott, s ő váltotta gólra a büntetőt.

Thomas Meunier, a PSG válogatott védője határozottan reagált a helyzetre és arra is, hogy a klub szurkolói az eset után kifütyülték Neymart: „Azt hiszem, igazságtalanság volt ez a reakció vele szemben, hiszen kiválóan játszott, négy gólt is szerzett. Kétségtelen, hogy sportszerű és önzetlen gesztus lett volna, ha átengedi Cavaninak a lehetőséget, de ne feledjük, Neymar a kijelölt első számú büntetőlövő.”

Körülbelül egy hónap múlva a Real Madrid lesz majd a PSG ellenfele a Bajnokok Ligája tavaszi folytatásában, ezért nem csoda, hogy a Marca a belharc helyett azzal foglalkozott, hogy az idényben a PSG az első csapat, amely, minden sorozatot figyelembe véve, már január közepén túljutott a százgólos határon.
A francia bajnokság listavezetője 106 gólnál tart, ebből 67 esett a bajnokságban, 25 a Bajnokok Ligájában, hat-hat a Francia Kupában és a Ligakupában és kettő a francia szuperkupában. A spanyolok szomorú kiegészítése: a Real Madrid eddig hatvannyolcig jutott…